Da Bjørn Kveim fra Skesmokorset i Akershus kom over Refset skole på Kirkenær vestside på nettstedet Finn.no måtte han bare kjøpe det. Nå har han flyttet inn og bygget opp Skolen Treningssenter.

- Det har seg sånn at når jeg får en idé så må jeg bare gjennomføre den. Egentlig drev jeg å lette etter tomter til å lagre campingvogner, men da jeg kom over dette fantastiske bygget på Finn, så måtte jeg bare kjøpe det, sier han.

Det meste er selvgjort

Nå har han mer eller mindre bodd i det gamle skolebygget på Sandstad det siste halve året, og det meste av jobben har han gjort selv. 

- Jeg har gjort stort sett det meste selv, med unntak av god hjelp fra en snekker og en elektriker. Det har vært hardt å drive på og det føles veldig fint å komme i mål, sier Kveim.

Selv er han ikke redd for å gå på en utfordring. Han er utdannet urmaker, men har vært innom mange spennende prosjekter i løpet av sin karriere, men nå er det altså treningssenteret på Kirkenær og aksjehandel som er i fokus. 

- Å drive treningssenter har vært en drøm for meg lenge, og nå er den endelig oppfylt sier han. 

Bare positive tilbakemeldinger

I tillegg til å huse treningssenteret og solarium vil Kveim også leie ut næringslokaler i andre etasje. Mottakelsen fra bygdefolket i Grue har så langt bare vært positiv og ulike rykter har spredt seg om planene hans for det gamle skolebygget. 

- Folk har blant annet fått for seg at jeg skal ha basseng her, men det er ikke riktig, ler han.

I treningssenteret som rommer hele første etasje har Kveim plassert alt man kan tenke seg av apparater.

- Her kan man jobbe seg gjennom og trene hele kroppen. Målgruppen er alle mellom 14 og 100 år. Så lenge man følger et sunt program har de aller fleste godt av å trene, mener han.  

Han er overbevist om at prosjektet vil bære seg økonomisk på sikt.

- Jeg vet omtrent hvor mange medlemmer jeg må ha for å få dette til å gå. Hvis det ikke går veien for treningssenteret, så blir jeg nok den i Norge med det største private treningssenteret. Eventuelt at hele bygget vil bli utleid som næringslokaler, smiler han