Solør Mart`n er ikke bare en folkefest for det voksne, også mye ungdom er og se i gatene under arrangementet. Derfor er politiet og Natteravnene ekstra synlige i gatebildet på Flisa.

Tidligere har det stort sett vært foreldre på ungdomsskolen som har gått Natteravn under mart`n, men i år opplever man at mange av disse jobber mye dugnad allerede, og derfor har de behov hjelp fra flere frivillige.

KVELD OG NATT

 - Vi ønsker oss folk som vil gå natteravn under Solør Mart`n. Politiet har et ønske om at vi skal ha ni natteravner pr. kveld, så det trengs mye folk, forteller Beate Gjedtjernet, SLT-koordinator og natteravansvarlig, i Åsnes kommune, til iSolør.no.

Nattravnene vil gå torsdag 30. juni fra 20:30 til 00:00. Natt til lørdag og søndag vil de være ute fra 22:00 til 02:00.

- De som blir med vil få en veiledning før de går ut. En natteravn skal aldri gå alene, men alltid gå i grupper på minst tre. Man er ikke noe reservepoliti, men man skal være synlige og til stede. Man skal heller ikke gå inn i situasjoner, sier hun.

SAMARBEIDER MED POLITIET

Natteravnene har et godt samarbeid med politiet og løpende dialog med dem gjennom kvelden. I tillegg verdsetter mange unge jobben de gjør.  

- Ungdom tar kontakt med oss og setter pris på at vi er der og passer på dem, forklarer Gjedtjernet.

Kan du tenke deg å bidra som natteravn under Solør Mart’n? Ta kontakt med Beate Gjedtjernet på beate.gjedtjernet@asnes.kommune.no eller pr. telefon 62956770 (Åsnes helsestasjon).