• SHOWPIECE: Tema er «universet» og dette er et førsteutkast som Ivar Bakke jobber med.

Trúde Beate Brendehaug jobber på Vaaghals i Bjørvika i Oslo, mens Nikolai Meling de siste årene har jobbet i Stockholm - men skal neste år starte opp eget bakeri i Porsgrunn med en kamerat. Sammen med Ivar Bakke skal de utgjøre det Norske Bakerlandslaget som skal delta i det uoffisielle VM (IBA Cup) i september. 

- Det blir to av oss som skal konkurrere, mens den tredje blir reserve. Uttaket skal gjøres litt senere i sommer, men alle tre skal reise til München uansett, sammen med en delegasjon fra Norge, forteller Bakke. 

hadde samling på flisa

I helga har de vært samlet på Flisa og trent, trent og trent. 

- Vi gjør jo dette på vår egen fritid, i tillegg til fulle jobber ellers. Nå blir det mye trening framover, så vi er best mulig forberedt i september. Det går mye tid, men det er jo samtidig moro da, smiler Nikolai Meling. 

Under selve VM blir det et ganske stort tidspress for å bli ferdig i tide. 

- Vi har én time dagen før til forberedelser, før selve konkurransedagen som varer i 7 timer. Det er ikke så mye som skal gå galt, før det kan bli dårlig tid! Alt skal gjøres fra bunnen av, og det er ikke bare utseendet som bedømmes - men smaken og teknikken vi bruker er også avgjørende, forteller Bakke. 

deltar for første gang

Det Norske Bakerlandslaget kvalifiserte seg til VM, etter at de vant Nordic Bakery Cup i Stockholm i fjor høst. 

- Vi skal konkurrere i fire ulike kategorier under mesterskapet i München: Danish (wienerbrød, croissant, pain au chocolat), Bread and baguette, Small bread and party products (kuvertbrød, småbakst og «tapasbakst»og showpiece (brødskulptur). Vi er de eneste som representerer Norden, mens vi skal konkurrere mot blant annet USA, Kina, Japan, Nederland, Peru og mange andre. Det er første gangen Bakerlandslaget deltar i IBA-cup, mens Konditorlandslaget har vært med tidligere, forteller «The Cakemaker».