Det er 30 hedmarkinger som mottar støtte fra Sparebank 1 Østlandets talentstipend for kunst og kultur i denne omgang. Blant de tre finner vi tre solunger.

Dette er Linn Hege Sagen (25) fra Våler som mottar 50.000 kroner, Ingeborg Knøsen (25) fra Våler som mottar 25.000 kroner og Jonas Skaarud (27) fra Grue som mottar 25.000 kroner.

- Jeg er veldig takknemlig ovenfor Sparebank1 Østlandet for at de gir oss unge kunstnere bistand til å kunne videreutvikle talentet vårt. Det inspirerer selvfølgelig til videre satsning og åpner nye dører. Jeg håper å bruke pengene på å inspirere andre unge mennesker til og tørre og satse på sitt talent, sier Linn Hege Sagen til iSolør.no.

Totalt er det delt ut én million kroner til unge hedmarkskunstnere i denne omgang. SpareBank 1 Østlandets talentstipend skal stimulere idrettsungdom og unge kunstnere til å utvikle sitt talent og engasjement gjennom trening, utdanning og utfoldelse av kreativitet. 

Stipendet kan søkes av unge kunstnere som har høyere utdanning (tilsv. bachelor nivå) innenfor litteratur, drama, tone-, bildende- eller scenekunst.