Årets store høydepunkt på Kirkenær nærmer seg, og Grue handels- og næringsforum er klare for tradisjonell Sankthans-feiring. Mye fortsetter som tidligere år, men noen nyheter og forbedringer er det også i år. For eksempel skjer all underholdning i år under tak.

- Vi har lært litt gjennom disse årene, og det å ha en scene utendørs er veldig risikabelt i forhold til været. Derfor velger vi i år å ha all underholdning i teltet. Samtidig åpner vi opp veggene i teltet slik at det blir mulig å se inn, og om været er fint kan det være ålreit å sitte på benkene utenfor teltet, sier Marit Holtmoen.

Hun er én av ildsjelene som nok en gang trekker i trådene for å arrangere årets store folkefest på Kirkenær. Langtidsvarslet hos Yr.no ser foreløpig bra ut for helga, men som vi har fått erfare denne våren svinger både vær og værmelding flere ganer daglig og mye kan ennå skje.

Friste med gratis kake

- Som tidligere blir det offisiell åpning av Sankthans fredag klokka 17.00 i teltet. Her skal det deles ut priser, og det blir gratis kaffe og kaker. Hvor mange kakestykker vi deler ut hvert år er vanskelig å si, men de siste årene har vi klart å beregne dette ganske bra. Det ble tomt i fjor, men da var det igjen slik at vi som serverte også fikk smake. Så det må kalles en bra beregning, sier Stein Amundsen.

Kaka leveres selvsagt av Evensens Bakeri & Conditori, og bruker å friste mange til teltet under åpningen. Grue Sparebank er fortsatt med som hovedsponsor for arrangementet, og gjør det mulig at det meste som skjer i teltet er gratis for publikum.

- Ja, de er en veldig god støttespiller. Uten deres støtte ville vi aldri klart å få til et så bra program år etter år som vi fjor, sier Holtmoen.

Rytterne kommer tilbake

Festen med Rytterne Röj er høydepunktet for mange festglade under Sankthans. De kommer selvsagt tilbake også i år.

- Vi ser ingen grunn til å forandre på det. Rytterne fyller teltet år etter år, og stemningen er helt spesiell. Folk ser frem til å få oppleve Rytterne Röj på Sankthans, og selvsagt skal de få det også i år, smiler Holtmoen.

Ellers fra programmet kan vi trekke frem at det blir matgate som tidligere år, akevittpub med Gotmar Rustad, konsert med Tore Halvorsen, konsert med Mathilda Græsberg og mye mye mer.