Den 4. etappen av Tour of Norway starter i Kongsvinger og skal etter det forbi Brandval, Kirkenær, Hof, Flisa og Braskereidfoss på vei mot målgang i Brumunddal etter 218 kilometer. Det blir tidenes lengste etappe i Tour of Norway. Det er den fjerde etappen som går gjennom Solør. Den har start i Kongsvinger og målgang i Brumunddal, og er totalt på 218 kilometer.

Per Ivar Antonsen i Solør CK ser veldig positivt på at Tour of Norway skal gå igjennom Solør. 

- Ja, dette er jo veldig positivt sett med Solør-øyne! Rittet skal i år gjennom sentrum i Grue, det er nytt for året. Syklistene skal også over Arnebergsbrua og gjennom sentrum i Hof, før de kommer til Flisa hvor det er innlagt spurt i Kaffegata. Sist gikk rittet gjennom Våler sentrum også, det gjør det ikke i år slik det ser ut nå, forteller Antonsen. 

Solør CK har mange medlemmer og Antonsen er trygg på at mange vil stille opp. 

- Jeg har sagt at vi kan stille med 15 uten at jeg har spurt noen i alle fall. Vi kan sikkert bruke de samme vaktene i både Grue og i Våler, men vi vet jo ikke helt hvor mange vi trenger foreløpig. Vi håper også at noen kan sende etappen i sin helhet på storskjerm på Flisa for eksempel, slik at vi kan skape en skikkelig sykkelfest denne lørdagen, oppfordrer Antonsen. 

Det har ikke blitt enklere å gjennomføre sykkelritt for sykkelklubbene, etter at forbundet har kommet med nye krav til løypevaktene. 

- Det er et samarbeid med veimyndighetene, nå må alle som som skal være løypevakter ha et eget kurs. Tanken er god, men utfordringen er at vi driver på dugnad og det hele er basert på frivillighet. Sikkerhetsmessig er det jo bra, men utfordringen blir å få gjennomført kurs i praksis. Nå er det ting på gang i forhold til å kunne ta kurset på nett, sier Antonsen. 

Lederen i Solør CK håper solungene vil kjenne sin besøkelsestid 19. mai. 

- Det blir TV-overføring og en gylden mulighet til å promotere Solør-kommunene. Jeg håper vi kan vise oss fram på en positiv måte, og at folk faktisk er ute i løypa. Sist var det veldig bra med publikum, i Kaffegata på Flisa var det helt knadd med folk! Jeg hadde aldri trodd det skulle dukke opp så mange folk, så det var en veldig positiv overraskelse. Håper det samme skjer i år også, det er jo de aller beste lagene som er med. Hvem som stiller på de forskjellige lagene vet vi jo ikke, men jeg regner med at både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er med på Tour of Norway, sier Antonsen.