Torstein Lerhol (30) er født med spinal muskel atrofi. Lerhol kommer fra Vang i Valdres, og er utdannet lektor. Han er aktiv senterpartipolitiker og konsulent i et privat helsefirma. Med sine kroppslige utfordringer lever han et aktivt og meningsfylt liv.

- Lerhol reiser rundt og holder foredrag, og er en ganske opptatt mann. Hensikten med foredraget er å arrangere noe for pårørende, og å gi noe tilbake til pårørende som gjør en fantastisk jobb i hverdagen sin, sier Marie Kroken Bakke.

Hun jobber med pårørendeprosjektet i Våler, og foredrag med Lerhol i Rådhuskinoen Kulturhus på Flisa mandag 24. april er en del av dette. Foredraget er gratis og åpent for alle som vil komme å høre.

- Foredragsholderen kan bidra med nyttig livserfaring. Det handler om å ignorere kroppens utfordringer og å se på livets muligheter, sier Bakke.

Alle er pårørende

Foredraget er litt siktet mot pårørende, men Bakke mener at vi alle er pårørende på en eller annen måte.

- Dette blir garantert nyttig for innbyggerne i Åsnes og Våler, og jeg håper folk vil sitte igjen med en følelse av at de har hørt på noe godt. Dette blir noe å ta med seg videre og bruke opp mot sine kjente og kjære, familie og venner, sier Bakke.

Pårørendeprosjektet i Våler har pågått i tre år, og gjennomføres med midler fra Helsedirektoratet. Opprinnelig er prosjektet ferdig ved utgangen av 2017, men det kan hende at prosjektet videreføres i en eller annen form også i 2018.