2017 går trolig inn i historien som det mest spennende radioåret noensinne i Norge. De riksdekkende aktørene slukker sine FM-sendinger i år. For Hedmark sin del forsvinner NRK 26. april, mens P4 og Radio Norge slår av sine FM-sendere 16. juni.

- Vi er ute på vegen for å møte folk, og for å hjelpe folk med gode tips og råd. Vi vil gjerne gi en hjelpende hånd til de som trenger hjelp med å stille inn radioen sin, sier Jarle Ruud i Radio.no.

De kommer med radiovogna til Flisa torsdag, og her kan folk stille spørsmålene de lurer på rundt digitaliseringen av riksradio.

- Litt senere på dagen legger vi turen til Kongsvinger. Mange har fått DAB hjemme, mens det gjerne er hytta og bilen som har fått vente litt. Mange vil bruke de gamle radioene sin videre, og det er absolutt mulig med et adapter, sier Ruud.

SolørRadioen blir på FM

Selv om riksaktørene slår av sine FM-sendere i april og juni blir likevel ikke helt stille.

- Det er helt riktig. Lokalradioene fortsetter å sende på FM en god stund til, og det vil absolutt være liv i FM-båndet. Samtidig må folk være klar over at det skjer noen vesentlige endringer på FM-båndet snart, sier Ruud.

Den rullende informasjonskampanjen har vært land og strand rundt for å informere om det digitale radioskiftet siden i fjor.

- Mange lyttere vet at radioen blir digital, men det er behov for informasjon om praktiske løsninger, sier Ole Jørgen Torvmark, som er daglig leder i Digitalradio Norge, i en pressemelding.