• KAPTEIN PÅ STORHAMAR: Tonje Enkerud er kaptein på Storhamar og klar for landslaget igjen.

Tonje Enkerud har vært med på rekruttlandslaget tidligere, sist gang var i mai i 2016. Nå er det altså nye muligheter, da de skal spille kamper mot Frankrike 17. og 19.mars  og kampene spilles i Frankrike. 

Et uttak til landslaget er noe mange kan se langt etter, men for Tonje Enkerud ble det en realitet igjen:

- Jeg ble selvfølgelig veldig glad, og det jo er en beskjed du går og håper på, da er det er veldig gøy at jeg får den sjansen. Å bli tatt ut er jo en motivasjon for det som skjer videre og jeg har lyst til å jobbe enda hardere, for jeg vet at jeg har gjort noe riktig og at jeg har blitt lagt merke til, sier Enkerud.

Enkerud har tidligere uttalt til iSolør at landslaget er et langsiktig mål: 

- Det er jo det man ønsker og drømmer om, og nå er jeg ett skritt nærmere. Samlingen i Frankrike består av en håndballøkt og en fysisk økt hver dag. På kampdag er det kun kampforberedelser på trening og gjennomgang av ulike trekk, forteller Enkerud.

gir ekstra motivasjon

En toppidrettsutøver som Enkerud, trenger kanskje ikke ekstra motivasjon i hverdagen:

- Det gir jo en motivasjon å bli tatt ut på samling, og man vil alltid gi det lille ekstra for å jobbe enda hardere. Målet er å bli best mulig, og kanskje få muligheten til A-landslaget etterhvert, smiler Enkerud.

I klubbhverdagen er det Storhamar som gjelder:

- Målet vårt er å fullføre sesongen helt ut, og nå den 5.plassen som var målsetningen før sesongen. Vi ser også veldig frem mot sluttspillet, og håper på å gjøre det bra der, sier Enkerud.

Fra neste sesong skal Heidi Løke, kåret til verdens beste håndballspiller flere ganger, bli lagvenninne med Enkerud:

- Det blir sykt, jeg gleder meg veldig! Vi har masse å lære av henne, og Heidi er et stort forbilde for oss alle, sier kapteinen på Storhamar, Tonje Enkerud.