• FORSVARSKJEMPE: Tonje Enkerud er stor i forsvar, her i samarbeid med landslagets Betina Riegilhuth og keeper Stine Liden, i kampen mot Gjerpen. En kamp Storhamar enkelt vant med hele 45-30, og Tonje scoret 2 mål den omgangen hun spilte.

Tonje Enkerud er inne i sin 5. sesong i Storhamar og tross sin unge alder, ser klubben en stor framtid for håndballspilleren fra Gjesåsen.  Da tidligere kaptein Kamilla Sundmoen også ble daglig leder i klubben, ville de ha en ny kaptein og valget falt på Enkerud.

- Det er veldig spennende, men også en utfordring for meg. Det betyr at jeg må ta mer ansvar enn jeg har gjort tidligere, og jeg håper at jeg vokser med oppgaven, forteller Enkerud.

- En av grunnene til at jeg fikk kapteinsrollen, er nok at Storhamar vil hjelpe meg i prosessen med å ta mer ansvar og vokse enda mer som spiller. Det er kanskje akkurat denne utfordringen jeg trenger nå, det har gått veldig bra på treninger og jeg utvikler meg mer med enda flere utfordringer og ansvar, sier Enkerud. 

Fortsatt ung på Storhamar

Tonje Enkerud har lenge blitt omtalt som «ung og lovende», spørsmålet er hvor lenge hun kan omtales på den måten.

- Jeg er jo fortsatt ung i denne sammenhengen, men “ung og lovende” tror jeg nok jeg har lagt bak meg. Jeg har vært i Storhamar i 5 sesonger nå, og jeg ser jo den utviklingen jeg har hatt siden jeg kom hit. Det er store muligheter for at jeg blir i Storhamar framover også, jeg har igjen 1 år av kontrakten. Jeg trives godt både på og utenfor banen her. Jeg jobber som vikar i barnehage og i tillegg utdanner jeg meg som spesialpedagog. 

Enkerud har vært innom flere av de aldersbestemte landslagene opp igjennom. 

- Akkurat nå er jeg ikke med på noe landslag, selv om jeg har vært med på noen samlinger med rekruttlandslaget, men siste samling jeg var på var i mai 2016. Det hadde vært moro og vært et sikkert kort på rekruttlandslaget, og ta det videre derifra og satse på landslaget på sikt. Det er en klar målsetting for meg å komme på landslaget, og jeg er villig til å legge ned den jobben som kreves for å nå mitt mål, sier en bestemt Enkerud.  

Mål om 5-plass

Storhamar har 5. plass som målsetning denne sesongen, og kvalifisering til spill i Europa. Pr. i dag ligger de også på 5. plassen. Siste forsterkning til laget, er ingen ringere enn Heidi Løke, som er kjent som “verdens beste strekspiller”.  Hun skal være spilleklar til neste sesong. 

1. februar spilte Storhamar hjemme mot Larvik, og tapte “bare” 23 - 26, stillingen til pause var 12 - 12., og det ble 3 scoringer på kapteinen. Det betyr at laget nærmer seg det suverent beste damelaget i Norge de siste årene, og i spissen for dette står altså Tonje Enkerud, den nye kapteinen som skal være “hærfører” for et storsatsende Storhamar-lag i årene framover.