Som mange andre artister fra Solør, har også Tommy Michaelsen fra Grue hatt et forhold til sangene til Håkon Banken. 

- Jeg var vel i slutten av barneskolen da jeg begynte å spille ute til dans, i bandet Flexi, med Per Morten Bråten og Roy Jøran Trangsrud. Vi spilte flere av de låtene Håkon også hadde gitt ut, og det som var litt artig var at to av Roy Jørans låter ble brukt på Bankens plater: «Ensam» og «Kjære Anne». Dette var jo inspirasjon for unge musikere i startgropa, sier Tommy Michaelsen. 

- Hadde mye kontakt

Det skulle gå mange år før Tommy endelig fikk møte Håkon Banken. 

- Det var i forbindelse med at Vagabond som jeg spilte med på den tiden, skulle gjøre en ny versjon av «Tømmer og luksus». Jeg hadde mye kontakt med Håkon den tida og forsto etter hvert hva som hadde vært så vanskelig, og ble veldig fascinert av denne artisten og låtene hans. Etter at jeg fikk med meg Rita Engebretsen ut på landeveien igjen, hadde jeg jo samme ønske for Håkon, men dette ble det som kjent ikke noe av. Derfor ønsker jeg med denne konserten å sette litt lys på diss tekstene som har hjulpet og gitt trøst til mange der ute. Håkon var veldig tidlig ute med å skrive om tabubelagte emner som svært få av oss den gang turte å snakke offentlig om, sier Michaelsen. 

Konserten er altså i Gjesåsen kirke torsdag 28. mars klokka 19.00. Billetter kan kjøpes på Joker Kjellmyra, og det er menighetsrådet som arrangerer.