Bowlinginteressen i Solør er stor, også blant de yngre utøverne. Juniorsatsingen gjør også at Solør Bowlingklubb hevder seg bedre i eliteserien. De yngste juniorbowlerne er nede i 10-årsalderen.

Solør Bowlingklubb har omlag 70 medlemmer, og på Team Norge Junior er det totalt 10 deltakere. Da er det smått utrolig at fem av disse er fra Solør! Det er Nora Kjellås, Alexander Beck, Jonas Dammen, Jørgen Mathiesen og Vetle Vålbekken.

På U21-laget er de lokale deltakerne Nora Kjellås, Alexander Beck, Jonas Dammen og Jens Mathiesen med. På Team Norge Herrer Jens Mathiesen og Andreas Skoglund.

I år har Solør Bowlingklubb fått to nye spillere på Team Junior Norge og herreteamet.

- Det er artig å være på landslaget. Jeg har vært med en gang før også, men sa fra meg plassen da jeg dro til Australia for å studere. Det er positivt og gøy at de ringte å ville ha meg med på laget igjen. Jeg trener ikke så ofte på selve bowlingen, men trener ofte fysisk. Omlag seks dager i uka, og ofte to ganger om dagen. Det er en stor fordel, og det gir et godt resultat på bowlingen, sier Andreas Skoglund.

Riktig satsing

Skoglund synes det er artig at så mange fra Solør er med på landslagene, og at det må være et tegn på riktig satsing i den lokale bowlingklubben.

- På sikt så er NM og Europa-cup noe som jeg har tenkt å delta, sier Skoglund.

Vetle Vålbekken har vært i kikkerten til Norges Bowlingforbund i lang tid, og nå var tiden inne. Etter å ha tatt to sølvmedaljer i dobbel under junior- og ungdoms-NM beviser han at han er klar for det neste steget i bowlingkarrieren sin nå.

Målet for juniorteamet nå er EM i Danmark i 2018, og for U21-teamet VM i USA i 2018. Herreteamet sikter seg mot VM i USA i november i år.