Ved Extra og Kiwi på Flisa er det nå satt opp to nye ladestasjoner for EL-bil. Det gjør det langt enklere å ha EL-bil i Åsnes, og Kristian Botten Pedersen i Åsnes Venstre er glad for at det går fremover med EL-bilsatsingen i kommunen.

- For øyeblikket har vi nok punkter. De to nye ladestasjonene gjør at både vi som bor her, og folk som kjører forbi, har mulighet til å lade sine biler. For de gjennomreisende håper jeg kanskje at næringslivet i sentrum drar litt nytte av deres stopp her, sier Botten Pedersen.

Tildeling forplikter

I formannskapsmøtet mandag skal EL-bilstrategien til Åsnes kommune diskuteres. Miljødirektoratet tildelte i april 200.000 kroner for at Åsnes skal bygge ut flere ladestasjoner, og med det følger også noen forpliktelser.

- Pengene vi har fått fra departementet skal gå til å bygge kommunale ladepunker på forskjellige steder som omsorgsboliger, brannstasjon, skoler og barnehager. Betingelsen for pengene er at hvert ladepunkt skal føre til at vi bytter én bil fra fossilt brennstoff til EL-bil, sier Botten Pedersen.

I dag har Åsnes kommune to EL-biler, men lederen i Åsnes Venstre håper at antallet blir betydelig større de nærmeste årene. 

- Hva med grendene?

- Gjennom utbygging av ladepunkter på skoler og barnehager vil også grendene bli dekket med ladestasjoner, sier Botten Pedersen.

Foreløpig er det altså to ladestasjoner på plass i Åsnes, og begge i Flisa sentrum.