• FLEKS OG MOTTI: Ottar Skaslien fortalte om ordentlig Solør-kost.

I Grue sendte de liksågodt både ordføreren og lokal mat med toget videre. 

- Nå sendte jeg med Wenche litt nævagraut, som egentlig er fra flatbygda. Det er det samme som motti, men med litt mer vann. Så ble det duppe i stedet for fleskefett. Og sjølsagt stekt flesk, forteller Ottar Skaslien, fra Skaslien Gjestgiveri.

Maten skal serveres til de som aker med toget. Flesk og motti er kjent kost for de fleste i nærområdet, men for den gjenge TV-titter er det kanskje ikke så kjent. Han fikk presentere maten på perrongen.

- Jeg tok med meg noe ordentlig kosthold fra Grue og Solør! Det er jo det folk levde på i gamle dager, i tillegg til det de fant i skogen og i sjøene rundt omkring her, sier han.

Har ikke prøvd wok

Toget tøffa videre mot Kongsvinger etter sitt siste Solør-stopp, hvor det blir TV-sending på kveldstid. Der blir det kokkekamp mellom ordførerne, en såkalt wok'n'roll, og Ottar er invitert med fra Grue.   

- Ja, jeg har blitt invitert til byen. Jeg er veldig sjelden der, men nå må jeg ta en tur! Vi skal lage mat en times tid og prøve å bruke råvarer fra området vårt. Nå har ikke jeg prøvd wok engang, så dette blir gærspennende. Kan hende vi blir diska for bruk av ulovlig utstyr, men vi får bare stå på!, ler han.