• SPENT: Asgeir Rustad håper mange blir med på kulturpadling lørdag, og at dette kan skape nye aktivitet på Kynna.
  • SKILLER SEG UT: De fem trærne som er malt langs vegen ved Kynnbrua er ikke vanskelig å legge merke til. Å skape interesse for skog er tanken bak for kunstner Morten Haugmo.

Våler kommune, padlegruppa i Våler Idrettsforening og lokale kunstnere inviterer lørdag 3. september til kulturpadling på Kynna. Hovedbasen blir ved paviljongen, og her er det aktiviteter gjennom hele dagen.

- Dette er et nytt tilbud som vi prøver ut i år. Det å padle på Kynan er ikke nytt, men å koble det opp mot en del kulturelle aktiviteter er nok nytt, sier Asgeir Rustad.

Vil tilføre noe nytt

I sommer har det vært bra med turister på Kynna og Finnskogen forøvrig, og tanken med kulturpadlingen er å tilføre Kynna noe nytt. Målgruppen er både lokale og tilreisende.

- Vi vil tilrettelegge for mer aktivitet på Kynna totaltsett, og dette er en måte å få til mer padling på, sier Rustad.

Opplegget starter klokka 11.00, og den første timen er viet til å innvie «Sonett til skogen».

- Det blir åpning av kunstverket «Sonett til skogen» på fylkesvegen litt innenfor Kynnbrua. Her er fem trær malt, og det blir litt fortellinger og aktiviteter rundt dette. Fra klokka 12.00 starter selve padlingen og aktivitetene langs elva, sier Rustad.

Maling og musikk

Alt som skjer langs Kynna vil ikke Rustad røpe, men det vil for eksempel komme en gjeng som skal stå å male. Det blir også musikalske innslag.

- Vi kommer til å ha base ved paviljongen. Der har vi fått med oss Nabo'n som serverer mat og drikke, og det blir dans med «Fem om dagen» utover ettermiddagen og kvelden, sier Rustad.

Siden opplegget med kulturpadling ble kjent har Rustad fått mange gode tilbakemeldinger, men han er veldig spent på hvor mange som kommer lørdag.

- Selvsagt håper vi mange vil bli med på denne fine lørdagen ved Kynna. Det er meldt bra vær, og folk kan leie kano av oss om de ikke har selv. Velkommen, smiler Rustad.