Ideen kom da Svein Terje Kynbråten kjøpte opp et stort parti med bønner fra Haslemoen, og ender altså opp med gratis frokost til alle 240 Solør-russ 17. mai! 

- Vi har egentlig mer enn nok å drive med utover dagen 17. mai, men ettersom jeg har dette partiet med bønner, så lurte jeg litt på hva jeg skulle bruke det til. Dermed ble det til engelsk frokost til all russ i Solør! Jeg regner med at russen har hatt en artig kveld og natt 16. mai, så da kan de komme på Heia for å spise frokost, før de reiser videre på russetog og mer moro. Med en god engelsk frokost i magen, regner jeg med at russen holder ut hele 17. mai, smiler Svein Terje Kynbråten. 

- Bare å møte opp

Du kaller det russefrokost, men det blir kanskje nattmat for mange av russen?

- Det vil nok være nattmat for de fleste «vanlig dødelige», men jeg regner med at russen ser på det som frokost! Frokosten starter klokka 5 om mårran og holder på til klokka 7. Det er bare å møte opp, det er ingen form for bestilling eller påmelding, forteller Kynbråten. 

I tillegg til Kynbråten og Heia, er det flere som bidrar for at dette skal være mulig. 

- Vi har fått med oss 15 iherdige foreldre som skal servere, «Lene's høner» bidrar med egg, Nortura med bacon, Spar Våler med melk, juice, youghurt og frukt, Ivar The Cakemaker leverer brød, Ringnes alkoholfri drikke og «Gætt i frå Blåbærsvingen» stiller med «Heit saus». Det blir satt opp en buffét nede i discoen, og russen kan komme og gå som de vil. Det har allerede vært stor interesse blant russen, men det er jo umulig å si hvor mange som faktisk dukker opp - men med 240 russ i Solør kan det fort bli en del, sier Kynbråten. 

Ny vri resten av 17. mai

Etter at russen har fått sin frokost tidlig på 17. mai, er det fortsatt stor aktivitet resten av dagen på Heia. 

- I år blir det faktisk ikke tradisjonelt koldtbord! Det blir en litt ny vri, med forskjellige varmretter, tacobord, skalldyr og fiskebuffét. Det går i fra klokka 14.00 til 19.00 på kvelden, avslutter Svein Terje Kynbråten.