• VEILEDNING: Her ser vi dommeransvarlig i Flisa AIL, Kjetil Magnes, som selv er håndballdommer.

Region Innlandet har de siste sesongene disponert ca 150 dommere med unntak av forrige sesong, hvor det endte opp på ca 120. Denne sesongen er det ikke flere enn 96 dommere tilgjengelig. 

Med økning i antall lag og nedgang i antall dommere står regionen overfor store utfordringer med å klare målet sitt om to kvalifiserte dommere pr. kamp fra klasse 12 år og oppover.

Flisa Allianseidrettslag har nå tatt grep sammen med Åsnes ungdomsskole, og i disse dager er det rundt 60 ungdomsskoleelever som tar barnekampveillederkurs som valgfag. 

- Barnekampveilleder er egentlig det samme som håndballdommer for de yngste, men de skal veillede - ikke dømme. Vi ønsker å rekruttere flere dommere til håndballen, og dette er en fin start for de yngre. Nå har vi hatt 2 skoletimer tidligere på ungdomsskolen med teori, og i dag er det praksis her i Åsneshallen, sier dommeransvarlig i Flisa AIL, Kjetil Magnes. 

Både 8. og 9. klasse har dette som valgfag, og det har blitt veldig populært. 

- I dag er 8. klasse som er her, og de er vel rundt 30 totalt. På tirsdag er det klart for 9. klasse som kommer og skal ha praksisdelen, og de er rundt 30 de også. Flere har meldt sin interesse for å gå videre som dommer og det er vi veldig glade for! Nå har vi fått flere og flere gutter som spiller håndball, så da håper vi også at noen av disse blir med som dommere framover, sier Kjetil Magnes i Flisa AIL.