• NY FEST NESTE ÅR: Tommy Michaelsen lover at tradisjonen har kommet for å bli. Det blir ny Sankthans-fest neste år.

Sankthans-festene på Gruetunet har kommet for å bli. Picazzo sto på scenen igjen lørdag kveld, og folk møtte opp i hopetall for å få med seg lanseringen av CD-en «Blindvei».

- Det var kjempemorsomt! Folk sto foran scena og sang på «Blindvei». Det er tydelig at folk har fått med seg sangen og hørt den på radio, sier Tommy Michaelsen i Picazzo.

Det ble en kjempekveld i god gammel Gruetunet-stil, men også i år gikk det tomt for drikkevarer. Denne gangen var 30 ølfat borte klokka 01.30.

- Og det er derfor jeg mener flere hundre må ha sneket seg inn. Det er ikke mulig å selge 30 ølfat på to timer til de som betalte seg inn. Her må mange ha gått skogen, sier Michaelsen.

Så folk snike seg inn

De andre bandmedlemmene la selv merke til at det kom horder av folk som snek seg inn gjennom skogen, og det var fullt over alt.

- Vi skal ha et evalueringsmøte nå. Det er flere ting som vi må gå gjennom. For eksempel både at vi ikke har lagringskapasitet til nok drikke, og at vi må stoppe de som sniker seg inn. Det er dyrt å drive Gruetunet, og foreningen trenger sårt pengene. Derfor er det synd at det fortsatt er en greie å snike seg inn på tunet, sier Michaelsen.

Utover dette var det topp stemning, og folk kom langveisfra for å få oppleve på Picazzo på hjemmebane lørdag. For bandet var det et krav at den nye CD-en skulle lanseres nettopp her, og det angrer de ikke på.

- Selvsagt blir det ny Sankthans-fest på Gruetunet neste år, men det blir flere fester i sommer. I starten av september blir det retro-fest, sier Michaelsen.