I 1992 lanserte Contenders ei låt som het «Radioland» som ble ei landeplage du ikke kan unngå å ha hørt. Nå er de tilbake for fullt med ei ny låt: «På rømmen igjen».

- Nå er det bedre enn på mange år faktisk. Grunnen til at vi er i gang igjen, er at vi har blitt voksne karer som etter hvert har fått voksne unger - så nå har vi masse tid til overs! Vi har og fått noen spørsmål fra «kjærringene» våre om vi ikke skal reise bort og spille litt i helgene igjen! Neida, vi har jo spilt litt fra tid til annen, vi har gjort noen spillinger litt sporadisk, sier Per Ivar Stræte i Contenders.

Har spilt mer enn på mange år

Flere har også vært med på andre prosjekter siden sist. 

- Det er vel rundt 1 - 1,5 år siden vi begynte å se på det å spille igjen litt mer på alvor. Vi har allerede gjort flere spillejobber i år, enn vi har gjort på mange år. Flere av oss har også vært med på andre prosjekter, så for min del har jeg spilt mer i år enn jeg har gjort på 20 år i alle fall, ler Stræte.  

Nå er Contenders også signert av plateselskapet «Drabant Music».

- Vi er nå på samme «label» som blant annet De Lillos, Raga Rockers og CC Cowboys. Vi har jo noen ambisjoner, dette er den andre låta vi gir ut i år. Vi håper jo på at vi får gjort flere låter, slik at vi kan gi ut ei vinyl-plate i løpet av neste år, sier Stræte. 

Mer kommers?

Den nye låta «På rømmen igjen» høres litt mer «kommers» ut, enn mange av de tidligere som kanskje er litt mer nisjepreget?

- Ja, dette er ei låt vi er ordentlig stolte av at vi har fått til! Dette er nok ei låt som folk kanskje kjenner seg igjen i. Låta «Feber» som vi ga ut før sommeren, var nok litt mer soul/roots - litt «smalere» rett og slett. Den nye låta er nok mer «kommers, det er i alle fall det vi har fått høre fra de som har hørt låta. Om det er den «nye» Radioland, så gjerne det! Det vet man aldri, vi syntes jo ikke Radioland var så innmari bra i prosessen vi gjorde den - men den har jo holdt seg bra da, smiler Per Ivar Stræte i The Contenders. 

The Contenders består i dag av: 

Bjørn Kulseth – vokal og gitar

Stein Kulseth – vokal og piano

Arnfinn Tørrisen – gitar

Odd Eirik Fleischer – bassgitar

Per Ivar Stræte – trommer

Audun Os – tenorsaksofon

Kåre Rognsaa – barytonsaksofon