Det har gått to år siden Våler fikk ny flott julegate i sentrum, og den skal åpnes sammen med tenningen av julegrana ved Kommunelokalet fredag 30. november. Opplegget starter klokka 17.00 hvor det blir servering av gratis gløgg og pepperkaker utenfor Stallen.

- Samtidig har vi gratis fotografering til årets julekort. Bak står Okke Bloem som er en dyktig fotograf her i Våler, sier Ståle Bryhn i Våler Fokus.

Julegrantenninga er et samarbeid mellom Våler Fokus og kulturavdelingen i Våler kommune. Kultursjef Cathrine Hagen håper mange kommer, og i år som i fjor blir det kinovisning i Stallen fra klokka 17.00.

350 innom i fjor

- Vi hadde rundt 350 innom på fjorårets julegrantenning, og var veldig fornøyde med det. Med opplegget rundt julegateåpningen har vi noe som fenger store og små, og vi håper at like mange eller flere tar turen innom i år, sier Bryhn.

Selve julegrantenningen er klokka 18.00. Leder i kultur- og oppvekstutvalget, Torstein Risberg, står for åpningen av julegata og tenningen av julegrana. Etter at han har sagt noen ord blir det gang rundt juletreet.

- Det ryktes at nissen tar turen fra Blåenga som vanlig, og med seg har han godteposer til barna. Samtidig er det Kirkens Julemesse i Våler Kommunelokale. Så her er det muligheter for både en hyggelig handel og en koselig kveld i Våler, sier Bryhn.