I år er det 30 år siden Åsnes Teaterlag ble stiftet, og det skal markeres med jubileumsrevy i Rådhuskinoen Kulturhus i november. Premieren er lagt til 17. november, og det blir forestillinger videre 19., 20., 21., og 22. november. Billetter legges ut for salg i disse dager via Rådhuskinoen.no og servicetorget på biblioteket.

- Vi er i rute, og har jobbet med jubileumsrevyen siden i vår. Det er mye nytt materiell, og vi har gamle figurer som dukker opp i nye settinger. Noen av dem som medvirker i år har vært med i 30 år, og noen er litt ferskere. Men ingen nye fjes blir å se på scena i år, sier Ivar Berg.

Han er tilbake som leder i jubileumsåret sammen med Tove Berg Enger. Flere av skuespillerne har vært med i alle 30 årene, og Solfrid Storholt er én av dem.

- Det er like spennende og artig hver gang fortsatt. Det er mye arbeid som ligger bak en slik revy, og timer blir det mange av. Dette er noe som folk bør glede seg til, sier Storholt.

Ingen skal føle seg trygge

Gjengen i Åsnes Teaterlag er opptatt av lokale karakterer, og ingen skal føle seg for trygge. Selv om rollene er fordelt er det ikke for sent å dukke opp på scena i en parodi. Ivar Berg vil ikke røpe hvem som dukker opp på scena av lokale karakterer denne gangen.

- Plutselig er du der. Alt som skjer frem til 16. november kan få plass i revyen. Men hvem som er med så langt sier vi ingenting om, smiler Berg.

Forestillingen i jubileumsåret heter «Attende til framtida». I det kan det ligge mye.

- Innimellom går vi et skritt attende, og to skritt fremover. Så ser vi hvordan det blir, sier Berg hemmelighetsfullt.

Så er det bare å glede seg til hva gjengen i Åsnes Teaterlag kan presentere for oss i Rådhuskinoen Kulturhus i november. Én ting er i alle fall sikkert: Kjedelig blir det ikke!