«Oljeskift» er en sorgmunter vandring i livet slik det leves i grensetraktene langs svenskegrensen i Sør-Hedmark.

- Musikken er hentet fra Håkon Banken sitt rikholdige repertoar, og inkluderer klassikere som «Tømmer og luksus», «Hvordan tror du livet ser på meg», «Plåtslagalärling», «Takk for livet» og «På Flisa». Lars Ovlien debuterer som teaterforfatter. Han har tidligere skrevet en rekke lokalhistoriske bøker og har bidratt  i kulturlivet siden tenårene, noe som begynner å bli en liten stund siden, forteller Bjørn Vidar Slette i Hof vel. 

Alle kjenner alle

Forestillingen handler om Karl Erik som bor hjemme hos moren sin etter å ha blitt utskrevet fra psykiatrisk klinikk.

- Han bruker mesteparten av tiden sin i garasjen, der han skrur på en gammel Tempo Corvette han har arvet etter onkelen. Her har han radio, kaffe og gitar, og livet er i grunn helt fint. Karl Erik filosoferer over livet og døden, mens han nennsomt reparerer mopeden, forteller Sletten.

- Ute i den virkelige verden igjen møter han barndomskompisen Jonas og eks-kjæresten Annlis. Begge vil gjerne ta opp igjen livet slik det var før Karl Erik ble innlagt. De tre har vokst opp på den samme lille plassen, men har med årene fått forskjellige syn på hva det vil si å bo på et sted der alle kjenner alle - og der hvem faren og moren din bestemmer hvem du er, sier Sletten. 

hoffere involvert

Mange tror dette er en forestilling om Håkon Bankens liv, men det stemmer ikke. 

- Nei, men de som kjente Håkon vil nok kjenne seg igjen i forestillingen. All musikken derimot, og det vil bli mye musikk, er Håkon Bankens egen musikk. Kjetil Foseid er med og han er jo også fra Hof. Det er jo ordentlig artig at Kjetil kommer tilbake til Hof og synger Håkon Banken, det setter vi stor pris på! Han er jo vokalist i Vazelina og en kjent figur nasjonalt, og det er vi stolte av, smiler Sletten. 

Det blir altså to forestillinger på Hof samfunnshus. 

- Jeg både håper og tror at vi skal selge ut begge kveldene, det har jo vært Håkon Banken «feber» på de andre konsertene og show som har vært. Jeg tror vi skal klare å få fullt hus begge kvelder, vi har allerede solgt 230-240 billetter. Vi kan ta inn rundt 300 totalt, så det begynner å bli fullt. For de som ikke allerede har ordnet seg med billett, kom dere til Joker Amundsen og kjøp billett, oppfordrer Sletten. 

Forestillingene starter klokka 19.30 på lørdag og klokka 18.00 på søndag.

Det blir også forestilling i Våler kommunelokale torsdag 25. april klokka 1930, her er det forhåndssalg av billetter på Kulturkontoret i Våler.