• GLAD: Connie Kolstad er allerede i gang hos REMA 1000 og har fått tilbud om jobb som ekstrahjelp allerede.

REMA 1000 på Kirkenær er den første bedriften Grue Service tegner en formell avtale om «Inkluderende Bedrift» med. Grue Service er en Vekstbedrift som har som hovedmål å bidra til økt yrkesdeltagelse med fokus på mestring og at den enkeltes ressurser utvikles til å komplimentere næringslivets behov.

Signerte den første avtalen

«Inkluderende Bedrift» er et forholdsvis nytt begrep for mange. 

- Det er arbeidsgiverorganisasjonen (ASVL) vår, som er arbeidsgiverorganisasjon for over 230 Vekstbedrifter i Norge, som står bak. De har jobbet fram dette konseptet med «Inkluderende Bedrift» og «Inkluderende kommune». Det blir laget formelle avtaler og kartlegginger av ulike arbeidsplasser i næringslivet og i kommuner. Konseptet er omtrent ett år gammel og nå har vi signert vår første avtale, forklarer Tone Hanssen i Grue Service. 

REMA 1000 på Kirkenær gir arbeidstrening, med oppfølging fra både bedriften og Grue Service underveis. 

-  Det er veldig mange forskjellige type mennesker som trenger arbeidstrening. Det er veldig fint for oss som jobber her også, vi får møte folk på forskjellige måter. Vi kan oppleve folk som ikke fungerer i arbeidslivet og vi kan oppleve de som fungere kjempegodt. Vi blir bedre på det vi gjør vi og,  i og med at vi får jobbe med flere forskjellig type mennesker. Vi må lære å samarbeide med alle og det er sunt for alle! Vi har veldig mange unge som jobber her, og det er veldig godt for de å oppleve at folk er forskjellige, sier Bente Bjørklund i REMA 1000.  

Har fått jobbtilbud allerede

Connie Kolstad har allerede «tjuvstartet» hos REMA 1000 og får mange lovord fra kjøpmann Bente Bjørklund. 

- Connie er superflink! Hun har allerede vært her siden vi startet opp og nå har vi gitt henne tilbud om å starte som ekstrahjelp - i tillegg til at hun jobber her i forbindelse med avtalen vi nå har skrevet med Grue Service, sier Bjørklund. 

Connie Kolstad er glad for muligheten hun har fått og trives godt. 

- Jeg trives veldig godt her! Jeg har tidligere jobbet i butikk både på Kongsvinger og på Flisa. Nå har jeg fått tilbud om å starte som ekstrahjelp også, så jeg håper at dette kan bli en ordinær jobb til slutt. Dette er noe jeg kan tenke meg å jobbe med framover, sier en fornøyd Kolstad.