I år er næringslivsseminaret tilbake under Helt Ville Dager, og det blir i tillegg politisk debatt. Det er et imponerende program dagene har satt opp denne fredagen. Planen er å arrangere dagen i Skansen grendehus, men skulle det bli mange påmeldte er det mulig å flytte arrangementet ut i teltet.

- Jeg har nok aldri hørt et slikt knippe politikere være samlet i Solør i nyere tid, sier Knut Arne Gjems.

Gjennom verv blant annet i Norges Jeger- og Fiskerforening har han kommet i kontakt med mye folk som hjelper til med å åpne de rette dørene. Det har gjort det mulig å trekke politikerne til Skansen. De som kommer er Jonas Gahr Støre (Ap), Karin Andersen (SV), Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Terje Breivik (V), Michael Tetzschner (H) og Bård Hoksrud (Frp). Debatten blir ledet av Stein Kåre Kristiansen som har vært politisk redaktør i TV2.

- Snart er det valg, og det er viktig å få Solør på kartet. Viktige temaer for distriktet vårt er for eksempel sukkeravgiften, rovdyrsaken og vindmøller. Vi har stor grensehandel, og det går ut over våre lokale forretninger. Sukkeravgiften er med på å forverre dette, sier Gjems.

I tillegg til politisk debatt blir det seminar. Pan Tretopphytter forteller om sin satsing, Spire snakker om merkevarebygging og Christian Berge snakker om prestasjonskultur.

- Det er plass til mellom 150 og 200 i grendehuset. Vi har ikke satt noen påmeldingsfrist, men det er fint om folk melder seg på tidlig. Dersom vi blir mange trekker vi ut i teltet, og det må vi vite i litt god tid. I tillegg må vi vite hvor mye mat vi skal lage, sier Gjems.

Påmelding gjøres til heltvilledager@gmail.com, og Gjems håper både lokale næringsdrivende og andre ser nytten i å bli med på dagen som varer fra klokka 08.15 til 13.30.