• TIL GOD HJELP: Solør Næringshage, representert ved Arild Lande, var til god hjelp da jentene skulle etablere seg.

Belleza Hair & Beautystylist heter virksomheten som startet opp i Kaffegata 71, vegg i vegg med Kreative Ingema, fredag 1. april. De to som står bak er Maren Bråten (24) og Sandra Håbakk (21).

- Jeg har jobbet som frisør i fem år. Både i Elverum og som daglig leder for Hairshop i Hamar. For ett år siden flyttet jeg hjem til Namnå, og for en tid tilbake gikk jeg lei av pendlingen. Derfor ble jeg og Sandra enige om å starte opp på Flisa, sier Maren Bråten.

Sandra Håbakk på sin side har drevet hjemmefra med pemanent makeup, spraytan og hair extension.

- Det har gått veldig bra hjemme det første halve året, men jeg ville gjerne ha et eget sted og drive. Nå som vi etablerer oss i gata håper jeg selvsagt å få enda mer og gjøre, sier Sandra Håbakk.

Skiller seg fra de andre

Det finnes mange frisørsalonger på Flisa fra før, men de to mener at deres virksomhet skiller seg noe ut.

- Vi tilbyr flere tjenester enn de fleste andre gjør på Flisa i dag. En brud kan for eksempel få fikset alt her hos oss, i stedet for å reise rundt til folk med ulik kompetanse. Samtidig var det mange av mine kunder som kom fra Solør, men som dro til Elverum for å klippe seg. Nå tar jeg med meg både jobben og kundene hjem til Solør, smiler Bråten.

Fikk drahjelp

Veien til å etablere egen bedrift startet litt knotete, men så fikk Sandra hjelp av Solør Næringshage. Da gikk alt så meget bedre.

- Jeg må få rose Arild Lande og Solør Næringshage for den hjelpen vi fikk for å komme i gang. Det var litt vanskelig å vite hvordan en skulle etablere et AS, og i hvilken rekkefølge alt skulle gjøres. Men Arild forklarte rekkefølgen og var til stor hjelp, sier Håbakk.

Lande er glad for at jentene tok kontakt, og sier at det er nettopp dette Solør trenger. Flere unge ildsjeler som vil etablere egen virksomhet.

- De har en ekte interesse for det de driver med, og det er et fag som vi har bruk for på Flisa. To unge fremadstormende jenter med fagkunnskap som helt klart dekker et behov. Og ikke minst skaper de arbeidsplasser av det. De kunne valgt en større by, men heldigvis velger de Åsnes, sier Lande.

Solør Næringshage får jevnt og trutt henvendelser fra folk som vil starte egen bedrift, men skulle gjerne fått flere.

- Vi hjelper veldig gjerne flere i gang med egen virksomhet. Det er bare å ta kontakt, sier Lande.