Det populære skogsløpet i Risberget i Våler, arrangeres lørdag 8. juli med start og innkomst ved paviljongen på Kynnbrua. Som de senere år er det valgfrie løyper. Man kan velge den virkelige Risberget Rundt på 11 kilometer som går opp i Risberget, om Fiskelaustjernet og Holsetra, eller velge den kortere varianten på 5 kilometer. Målet er å få flest mulig ut på tur.

- Man kan velge å gå, jogge eller løpe så fort man bare orker. Her er det plass til alle uansett alder og fysisk form. Vi har en klasse på tid for menn og kvinner på 11 kilometer. De som ikke vil delta i denne klassen får registrert deltakelse ved fullført distanse. Det viktigste er å delta og få oppleve den fine skogsløypa vi har her i Risberget, sier Bjørg Risberg, og legger til at løypene er i år merket permanent slik at man kan legge ut på tur når som helst.

I år er løypene merka permanent, slik at man kan legge ut på tur når som helst. Gule merker og fliser skal vise vei for turentusiaster. I tillegg til løypa på 5 og 11 kilometer, er det også lagt opp til et barneløp inne på paviljongområdet for de minste som ikke vil gå eller løpe så langt.

Bred premiering

Risberget Rundt er kjent for sin gode premiering, og i fjor var Monika Kørra og Geir Strandbakke raskest i konkurranseklassen over 11 kilometer.

- Ved første, tredje og femte gangs deltakelse vanker det medaljer, senere blir det priser for 10-, 20- og 30-års deltakelse. Vi har også et stort antall premier som trekkes på startnumrene, premier gitt av bedrifter og private i området. Alle i barneklassen blir selvsagt premiert, forteller Erik Øsmundset, lederen for Risberget Turforening.

- Risberget Turforening ønsker velkommen til en hyggelig dag ved Kynna og i Risberget, sier Erik Øsmundset, og legger til at dusjmulighetene ikke er så gode, men at  bademulighetene er flotte i Kynna.