• BLOMSTERPIKEN: Synnøve Holterud Røsten viser fram en tårene som allerede blomstrer.
  • STARTER SMÅTT: Her har det vært 480 petuniaer!

De har vært i gang siden i februar, men det som ble sådd i kjelleren - ble det ikke noe av. 

- Jeg vet ikke helt hvorfor, men det ble i alle fall ingen suksess. Vi har kjøpt inn rundt 2.500 stiklinger, og har plantet om alle. Noen planter er allerede i gang med blomstring og både tårer og stemorsblomster er klare for salg. Det er en hektisk periode framover nå, forteller Synnøve. 

gikk tidlig tomme i fjor

Samboerparet startet med eget blomsterutsalg i fjor, og det gikk over all forventning. 

- Folk var innom hele tida og vi gikk tom for blomster før vi kom til juli! Derfor har vi kjøpt inn vesentlig flere stiklinger i år, så vi håper å ha blomster for salg litt lenger. Vi har ingen spesielle åpningstider, så det er bare å komme innom. Ta gjerne kontakt først, så er du sikker på at vi er hjemme, forteller de. 

Blomstene er et felles prosjekt, som de begge har stor glede av. 

- Ja, det er såpass mye jobb at det er best at vi er to. Det blir for mye for en alene, så da er det bra vi har denne felles interessen. I tillegg til utsalg her hjemme, blir vi nok med på Solørtorget framover og vi skal også ha utsalg foran Coop Extra etter hvert, sier Synnøve. 

rundt 30 forskjellige sorter

Det er i alle fall ingen tvil om de holder på med blomster, det er planter over alt - både ute og inne. 

- Jeg tror det ble litt flere stiklinger enn vi hadde planlagt, så vi har måtte ta i bruk den ene stua også! Vi har nok rundt 30 forskjellige sorter, så det skal være litt for enhver smak. I fjor gikk vi også tidlig tomme for hengeplanter, så det har vi kjøpt inn vesentlig flere av i år. Vi har investert en del i både planter og drivhus, men dette er en hobby vi begge har og trives med, smiler de. 

Så da er det bare å turen til Beitnesgrenda, der det allerede blomstrer - selv om snøen ligger i store mengder utenfor vinduene!