Svømmekurset tilbys for både nybegynnere og litt viderekommende. I høst har barn fra Grue og Åsnes deltatt på kurset. Først og fremst er målet å lære nybegynnerne å svømme, i tillegg til å gjøre barna trygge i vannet. 

- Vi holder mye på med tilvenningsøvelser. For de viderekommende er målet å kunne svømme så langt som mulig, samt å lære forskjellige svømmearter og gi de ferdigheter som gjør de trygge, forteller svømmeinstruktør Stein Vidar Lie, som sammen med assistent Jørgen Bue holder kurset på Flisa. 

Ikke gode nok svømmeferdigheter 

Lie lærte selv å svømme da han var sju år, men har opplevd på kurset at barn ned i femårsalderen har lært å svømme. 

- Svømmeferdighetene blant barn og unge virker forholdsvis bra her i Åsnes kommune, det er brukbart i Grue også. Men i Grue mangler vi et basseng, og grunnet færre svømmetimer kan dette selvsagt gå utover ferdighetene. 

Svømmeintruktøren forteller at han er redd det går ut elever fra barneskolen som ikke kan svømme godt nok. Mariann Bekken som har sin datter på kurset er enig. 

- Det er ikke sikkert at alle lærer å svømme på skolen, sier Bekken. 

- Jeg ser at dattera mi har blitt tryggere i vannet. Det er takket være svømmelærerne, de viser barna at det ikke er farlig å være i vannet, legger hun til. 

Dersom man ønsker å delta på kurset kan man kontakte Stein Vidar Lie. 12-timerskurset starter på høsten, men dersom det er behov for flere timer blir det også mulighet for et 6-timers oppfølgningskurs på vinteren.