I anledningen 80-årsdagene skal Kong Harald og Dronning Sonja arrangere kongelig hagefest på Maihaugen, Lillehammer, tirsdag 13. juni. 600 personer fra Hedmark og Oppland er invitert, og Svein Olav Tandberg fra Åsnes er én av dem.

- Da jeg så konvolutten trodde jeg først det var noe reklamegreier, og da åpnet jeg den litt uforsiktig. Etter å ha lest brevet noen ganger innså jeg at dette var en invitasjon fra Slottet, sier Tandberg.

Han hadde aldri forestilt seg at invitasjonen om å delta i 80-årslaget skulle komme, og er både ydmyk og overrasket over å ha fått invitasjonen.

- Jeg skulle på Hof-markedet, og skulle bare kikke kjapt i postkassa. Dette var alt annet enn jeg forventet å finne, smiler Tandberg.

takker ja

Allerede har han bestemt seg for å takke ja til invitasjonen. For Tandberg har liten tro på at denne muligheten dukker opp igjen.

- Dette blir en opplevelse for livet. Hvorfor akkurat jeg har fått invitasjonen er jeg usikker på, men jeg har jo vært med på mye gjennom årene. Både i Solør Helseportslag og politikken for å nevne noe, sier Tandberg.

Ettersom hagefesten er lagt til Maihaugen er Tandberg redd det kan bli litt trøblete med rullestol. Derfor har han planer om å søke om ledsager.

- Det er mye bakker og slikt, og derfor håper jeg å få ta med meg en ledsager til hagefesten. Det må jeg søke Slottet om, sier Tandberg.

Hvor mange fra Solør som er invitert til hagefesten er ikke kjent, men Marit Rudshagen fra Åsnes er blant de andre som også er invitert til det kongelige 80-årslaget.