• STJERNESKUDD: Konferansier Joachim Larsen Einarsrud (14) hadde store planer for sceneshowet, men fikk et stjerneskudd istedet.

I fjor ble UKM avlyst i Åsnes. I år tok lokalkontaktene, Elida Inman og Christine Mowinckel over stafett pinnen og gjorde lokalmønstringen til nye høyder.

Ungdommer i alle aldre viste seg frem innenfor ulike kategorier denne kvelden. Utstillingen ble åpnet med rød løper, drikke og snacks. Folket fikk se fantastiske tegninger, malerier og foto fra ungdommene i kommunen, også 9. klasse fra ungdomsskolen hadde kommet med malerier til årets UKM.

Ansvarlig arrangør for kvelden var Åsnes kulturskole, men Flisa Ungdomsklubb og Åsnes Ungdomsråd var med som hjelp for kvelden.

Egenskrevet sang på scenen

Scenen for kvelden hadde blitt pyntet med kritt og krittspray for å vise UKM engasjementet. Fokuset var satt på ungdommen og om ungdommene var nervøse var umulig å se.

Kvelden ble ledet av Joachim Larsen Einarsrud (14) og humoren var på topp fra konferansieren. Fylkesprodusent, Karoline Amb var på besøk, det var også lokalkontakten fra Våler, Per Arnesen.

- Årets mønstring i Åsnes er et spennende samarbeid mellom unge arrangører, kulturskolen og ungdomsklubben. Det er både modig og friskt satset og med stor suksess som resultat. Jeg er imponert, sier Amb.

Nikita Banken Torp (18) og bandet Norvana var begge med i år med egenskrevne sanger. Sangen All because of a boy ble skrevet på 15 minutter ifølge Nikita Banken Torp og handler om ei jente som prøver å finne en måte å beskrive livet på, og finne en utvei, selv om dagene kan være vanskelige og livet kan være en utfordring.

- Jeg hadde akkurat fått gitarkofferten min og satte meg med gitaren min, og spilte litt på julaften. Prøvde litt ulike grep og plutselig kom teksten til meg, slik de ofte bruker å gjøre når jeg sitter for meg selv, sier Banken Torp.

Ungdommens kulturstipend

Ungdommens kulturstipend ble delt ut denne kvelden. Dette stipendet gikk i år til Eline Vig for sine gokart prestasjoner hvor hun hevder seg godt nasjonalt og internasjonalt, samt også hevder seg over gutta innenfor sporten. Hun ville takke moren og faren sin for støtten og ble glad for å vinne årets kulturstipend.

De som ble invitert videre til fylkesmønstringen i Kongsvinger 21. – 23. april var:

Scene:
Norvana – Everything is just a fight
Nikita Banken Torp – All because of a boy
Ole Johan Kokkin på trompet

Kunst:
Inga Marie Tyskeberg – My secret (maleri)
Lillian Wangerud – Natt I norden (maleri)

Litteratur:
Ronja Wangerud – Monark (dikt samling)

Film:
Jørgen Mathiesen – Øynene mine henger ikke helt med
Maren Stenbakken – Hvorfor er det feil?

Konferansier:
Joachim Larsen Einarsrud

Arrangør:
Villemo Munkviken

Nettredaksjon:
Maren Stenbakken