• TILGRISET: Stranda på Baksjøen i Gjesåsen var full av søppel og skrot i helga. (Foto: Privat)

iSolør.no har i løpet av de siste dagene mottatt flere henvendelser fra folk som fortviler over manglende vilje til å rydde opp etter seg i varmen. I helgen har Baksjøen i Gjesåsen, gått fra å være en idyllisk perle av en badeplass, til en tilgriset søppeldynge.

Varaordfører i Åsnes, Kristian Botten Pedersen, var selv på Baksjøen søndag. Han synes det er trist at folk ikke evner å rydde opp etter seg.

DÅRLIGE SIGNALER

- Likegyldigheten virker å være større enn ansvarsbevisstheten over naturen og klimaet vårt. Det er leit at vi ikke bryr oss mer om hvordan det ser ut rundt oss. Det gir dårlige signaler til alle barna som oppholder seg på badeplassene, mener Pedersen.

Finværet den siste uka har ført til at mange ønsker å ta i bruk badeplassene i distriktet. Mange engangsgriller og emballasje fører til at søppeldunkene raskt blir fulle. 

- Dersom søppeldunkene er fulle må vi ta med oss søpla hjem, ikke sette det ved siden av dunkene. Fugler og andre dyr drar det utover i løpet av natta, sier Perdersen. 

- VIS NATURVETT

Han får støtte av Knut Arne Gjems, i Gjesåsen grenderåd. 

- Vi har fått en utrolig fin badeplass på Baksjøen, der kommunen har investert mye penger for å øke trivselen. Det er viktig at folk viser naturvett og rydder opp etter seg, mener Gjems. 

Han mener det er viktig å gjøre folk bevist på nettopp det.

- Det er ingen vaktmester som går og rydder opp etter folk, man må rydde opp sjøl. Sjøene er en av perlene vi har i Solør. Vi må bruke de fine plassene, men også ta vare på dem, sier Gjems.