De grønnhvite fra industribygda Braskereidfoss har hatt en litt vanskelig start på sesongen med to tap borte mot to av opprykksfavorittene. Etter en uavgjort mot Kjellmyra i helgen, var det mer fremgang å spore for Braskereidfoss torsdag kveld.

Bortelaget kunne ta ledelsen allerede etter ti minutter da Rene Olsen fikk satt et innlegg i mål og åpnet scoringskontoen for året, etter et godt forarbeid av Magnus Rostille. 

Ledelsen ble doblet rett før pause da Lars Gjørven dunket inn en ball på volley etter corner. 

Med en veldig humpete og nesten frossen bane var det lite som tydet på finspill, men Braskereidfoss bød på flere gode angrep i den første omgangen og kunne ledet med mer. 

Full kontroll i andre omgang

I andre omgang er det forsatt bortelaget som har grepet, og øker til 3-0 ved innbytter Henning Amundrud på nok en corner. Braskereidfoss har scoret fem av sju mål i år på faste situasjoner, og Magnus Moen har notert seg for fire målgivende pasninger samt et frisparkmål på sesongens fire første kamper. 

Det nevnte målet skulle være spikreren i kista, da Fæssa på overtid får frispark etter godt forarbeid at unggutten Peder Frisendal. Magnus Moen limer ballen utagbart i hjørnet bak en frustrert Hernes-keeper. 

Fæssa ror i land sesongens første seier og klatrer på tabellen. 

Bortelagets trener var naturlig nok en fornøyd herremann etter å ha slått Hernes:

- Endelig løsner det, og vi holder kampen ut. Vi har stort sett hvert gode i deler av kampene i år, men aldri klart å få det til å løsne fremover. I dag skaper vi mange sjanser på en forferdelig bane, og jeg fornøyd med mye. Det er alltids noe å forbedre, men nå skal vi nyte disse poengene frem mot neste trening, sier Anders Bekk.