Hele 60 ryttere stilte til start i klassen som både gav poeng på verdensrankingen samt at den var kvalifisering til EM i august samt OL i Tokyo neste år. Bare ni ryttere klarte banen i feilfritt i første omgang. Deriblant tre nordmenn. Det var Hege Tidemandsen, Geir og Johan-Sebastian Gulliksen. 

Begge Gulliksens måtte se en bom falle og dermed hvilte alt på skuldrene til Hege og Carvis, som var siste rytter ut i omhoppingen. Da Hege red inn på banen ledet den New Zealandske OL og VM-rytteren Bruce Goodin. Hege og Carvis var 3/10 raskere enn den newzealandske veteranen og kunne dermed strekke armene i været etter sin største og mest verdifulle seier noen gang. 

– Han var litt spent de to første dagene jeg red ham her nede, men i dag var han bare akkurat der han skulle være, det var så deilig. Vi har ikke ridd 1,60 meter siden fjorårs sesongen, så jeg hadde ingen forventninger i det hele tatt, ler Hege Tidemandsen.

Hun forteller at dette er det største hun har gjort på en hesterygg noen gang. Atpåtil skjedde det på hjemmebane.

– Da vi endelig fikk han til å slappe av og skjønne det vi ville, så kom resultatene fra familiebedriften, sier Hege. 

Roser familien

Hun roser hele familien for å ha hjulpet til med å få fram denne hesten, som nå er 13 år. 

– Han er 13 år og har aldri vært så bra, ler Hege som ikke hviler mer enn en dag hjemme før de setter kursen mot Danmark og nye oppdrag med flagget på brystet. 

Hun vet det er et EM til høsten og at tanken om å ri EM leker litt i bakhodet. 

– Det går fort opp og ned i denne sporten og jeg har bare en hest på dette nivået så jeg er totalt avhengig av at han holder seg frisk og vi tar ingen ting for gitt, sier 32 åringen som med dette resultatet fikk en god bekreftelse på at hestekunnskap kommer med erfaring og at hun har lært mye på vegen hit.