• TO UKER: Marit Sigfridstad har malt det nye maleriet som er bakteppe på scenen. Det brukte hun to uker på.

Vålbyen har de siste årene stått for mesteparten av utelivet i Solør, og det er Nabo'n som må få æren for det. Tidvis har det vært trangt, og derfor har de ansatte hos Nabo'n lenge hatt lyst til å utvide lokalene.

Nå er det gjort, og lørdag kveld innvier Spelloppmaker den nye pubscena. Tre av bandmedlemmene har sagt de skal gi seg, og kanskje er det siste gangen den originale Spelloppmaker-besetningen står på samme scene.

- I forhold til rømningsveger har vi mulighet til å ta inn omlag 300 personer, men lokalene har ikke plass til det. Taket vårt er nok rundt 200 personer, sier Joachim Haug.

Han forventer at det kommer såpass mange på Spelloppmaker lørdag kveld, men de vil passe på at det ikke blir for trangt.

- Med utvidelsen har vi fått inn 20 sitteplasser ekstra, og det blir fint ikke å ha dansebanen rett foran inngangsdøra. Slik var det før, sier Haug.

Picazzo neste store band

Med større scene har Nabo'n mulighet til å hyre inn større band enn før. I puben er det for det meste trubadurer og duoer som har spilt, men flere større band er på gang. 17. mars kommer nemlig Picazzo for å spille her!

- Vi har plass til orkestre med fem-seks mann. Picazzo har vi troen på, og interessen begynner å ta seg opp på Facebook, sier Haug.

Ordfører Lise Berger Svenkerud gir stor ros til gjengen på Nabo'n for deres evne og vilje til å satse i Våler. Det betyr mye for Vålbyen å ha en slik møteplass. 

- Det betyr alt for Våler at vi har et slikt sted å gå ut. Selv skal jeg bli flinkere til å gå ut på livet, smiler Berger Svenkerud.

Marit Sigfridstad har laget det nye bildet på scenen. Det brukte hun to uker på å male.

- Vi har funnet et westerninspirert motiv, og laget en lokal variant av det. Bildet skulle passe til lokalene. Det var en veldig inspirerende og morsom jobb, sier Sigfridstad, som begynner å få solid kompetanse på slike store veggmalerier.

Dørene til festen med Spelloppmaker åpner klokka 20.00, og her er det førstemann til mølla som gjelder.