• HOSPITERER: Wegard Midtsundstad coacher Grue-gutta. På bildet er G19-spillerne Henrik Vanebo og Jesper Holt, som begge hospiterer opp fast til A-lag, sammen med Tor Øystein Granli og Marcus Nymoen (Foto: privat).

Spillerutvikling er den viktigste ingrediensen i klubbens sportsplan og i 2018 har også klubben kretslagsspillere både i årskullene 02, 04 og 05 på guttesiden. Fotballkulturen sitter i veggene på Grue Stadion.

- På seniornivå har det dessverre vært tynt de siste årene. Få gutter som bor igjen i bygda fra de er 18 til 30, gjør det vanskelig å holde i gang et slagkraftig lag. Nå jobbes det godt i klubben og man ser mot 2018-sesongen med stor optimisme. Arnfinn Midtsundstad har fått med seg sin rutinerte bror, Wegard som trener for A-laget, i tillegg fortsetter Magne Egil Rendalen som keepertrener. Wegard har tidligere bl. a. jobbet med Stian Aasen i Flisa og vært hovedtrener for Kjellmyra, forteller Lars Erik Bratli, i sportslig utvalg i Grue. 

3 lokale spillere har signert

Samtlige spillere som holdt på å rykke opp i fjor fortsetter og flere nye, lokale spillere er klare for klubben.

- Espen Fjeld, Hassan Sand Al-Shimary, og Joakim Alvestad er tre av spillerne som har signert, mens 2-3 andre prøvespiller og kan snart bli klare. Grue ønsker så klart flest mulig lokale gutter, men har også flere spillere fra politihøgskolen. Dette er «gode gutter» som er med å løfte nivået på trening og som setter standarden. Det har vært opp mot 30 spillere på trening før stallen plukkes ut, det beste med å ha mange å ta av, er at man kan sette krav til de som virkelig vil være med, noe som gjør at nivået øker betraktelig. A-laget har gode resultater så langt i treningskampene, sier Bratli.

- langsiktig og god jobbing gir resultater

Samtidig jobbes det godt på G19-nivået i Grue.

- Klubben sliter med noen små årskull og klarer dessverre ikke å stille G16-lag i 2018, men med de 4-5 som er i det alderstrinnet sammen med de som holder G19-alder, har klubben en solid G19-tropp. Spillere både har signert og er aktuelle fra naboklubber, slik at G19 har vært rundt 20 på de aller fleste treningene så langt. G19 skal ha hovedfokus på spillerutvikling, å gjøre hver spiller så god som mulig vil være mye viktigere enn å vinne kamper, selv om man så klart vil gjøre alt for å vinne da fløyta først er blåst. Jeg er hovedtrener og har med meg rutinerte Jan Erik Moe og Rune Skasberg, samt «lærlingen» Kristoffer Karlsen i trenerteamet. Flere fra G19 hospiterer på A-lag, mens flere av A-spillerne fortsatt holder G19-alder, derfor jobbes det tett mellom de to lagene, forteller Gjermund Holt. 

- Langsiktig og god jobbing gir resultater. Med gode årganger i yngre klasser, spesielt i kullene 04, 05 og 06, ser framtiden lys ut for grønntrøyene fra Solør, avslutter Holt og Bratli.