Denne helga er én av mange store motorsporthelger i Solør i år. Solør MC Klubb arrangerer to NM i helga, og det krever et voldsomt apparat av klubben.

- På NAF Trafikksenter er det NM i Roadracing denne helgen, og på Haslemoen er det NM i Enduro. Vi har jobbet en stund med å få nok funksjonærer, og er glad for at 140 personer bidrar som funksjonær i helga, sier Marianne Åslund Brandett, som er formann i Solør MC Klubb.

Gode publikumsmuligheter er det på begge arrangementene, men på Enduro brukes hele området og vegen er sperret av. Også for gjennomkjøring.

- Folk kan parkere bilene sin godt på siden av vegen før bommingen, eller inne på den gamle militærleieren. Så er det bare å finne en funksjonær som kan veilede til en god publikumsplass i skogen, sier Åslund Brandett.

I dag kjøres det prolog klokka 17.00, før selve Enduro-løpet starter klokka 09.00 i morgen. Da skal det kjøres i hele seks timer i skogen på Haslemoen.

- Det er 70 deltakere på Enduro-NM, og vi stiller også med noen lokale. I Roadracing-NM er det 90 deltakere, og vi har mange tilknyttet klubben som deltar der også, sier Åslund Brandett.

Du kan lese mer om NM-arrangementene og hvem som kjører på nettsidene til Solør MC Klubb.