Onsdagsturene til Solør Veteran Klubb har vært populære så langt i sommer, og det er ikke rart med tanke på det fine været som vi har hatt. Onsdag gikk turen til Finnskogtoppen, og som vanlig møttes de ivrige veteranbilentusiastene opp på området mellom Posaasen Profileringspartner og Maxbo på Flisa.

- I klubben er vi nok en hard kjerne på rundt 30 medlemmer, men det begynner å bli mange av oss. Nå nærmer vi oss 70 medlemmer totalt. Noen er med en gang i blant, mens andre er med hver gang, sier Arve Kristiansen.

Å være medlem i klubben er helt gratis, og her er det plass til alle som har interesse for gamle biler.

Fører tradisjonene videre

I klubben er alle veteranbiler velkommen. Slik blir det også på veteranbilutstillingen som skal være lørdag 30. juni under SolørMart'n. Tidligere år er det Door Slammers Yankee Car Club som har stått for utstillingen på mart'n, men nå har Solør Veteran Klubb overtatt stafettpinnen.

- Utstillingen starter klokka 10.00 denne dagen, og her er alle veteranbiler velkommen. Utstillingen blir på området rundt den gamle Esso-stasjonen på Flisa, sier Truls Berger.

Blant de som stiller ut blir det premiering. 1., 2. og 3. plass skal deles ut.

- Vi legger ikke opp til noen klasser eller kategorier. Her skal de tre fineste bilene kåres. De må gjerne være originale, men restaurerte biler er også selvsagt velkommen, sier Berger.

Viser seg frem i gata

Etter utstillingen blir det cruising i gata. Den starter klokka 15.00, og gjengen i Solør Veteran Klubb håper mange av de besøkende vil stille opp i Kaffegata for å følge med på alle de flotte veteranbilene som er utstilt denne lørdagen.

- Det er gratis å være med på utstillingen, og vi håper på godt vær slik at mange blir med oss på mart'n, sier Berger.

Når SolørMart'n er unnagjort starter klubben med planleggingen av høstløpet 1. september. Her legges det opp til en runde med ferdighetsposter og spørsmål. Dette ble gjort også i fjor, og var svært vellykket.