• UT PÅ TUR: Alma og Bertha fikk nok ikke blitt med toget videre, men hadde likevel tatt turen til Flisa stasjon for å hilse sommertoget velkommen.

NRKs sommertog var noen minutter forsinket fra Våler til Flisa, og det gjorde også at togstoppet ble noen minutter kortere enn planlagt. Likevel ble det på rundt 10 minutter tid til å vise frem Skjoldmøyaspelet, tannstikkeren og ikke minst den gode stemningen som var på Flisa stasjon torsdag ettermiddag.

- Flisa stasjon er fylt til randen med blide og trivelige folk. Norske flagg er på plass, og alt er helt topp, strålte en fornøyd ordfører Ørjan Bue, samtidig som toget tøffet videre sørover til Kirkenær.

Trolig over 1.000 fremmøtte

Hvor mange som var på Flisa stasjon er vanskelig å si, men ordføreren anslår at det var 1.000 til 1.200 personer som hadde møtt opp på stasjonsområdet. For det var liv og røre på begge sider av stasjonsbygningen, og mange aktører var i sving for å vise frem Åsnes fra sin beste side.

- Vi fikk vist frem Skjoldmøyaspelet og tannstikkeren vår. Litt travelt ble det, men vi er vant til litt stress på Flisa også, sier Bue.

Han er glad for at NRK tog med seg sin sommersatsing på Solørbanen, og mener den gode stemningen som var på stasjonen er viktig å få vist frem til resten av landet.

- Nå ble vi med på kartet og kommer på TV. Dette er veldig bra, sier Bue.

Torsdag kveld er det Sommeråpent-sending fra Kongsvinger, og i forkant av denne sendingen vil det bli vist bildeglimt fra torsdagens ferd gjennom Solør på Solørbanen. Hele kjøreturen vil også bli vist direkte på TV litt tidligere på dagen, og du kan se opptak av sendingen på NRKs Nett-TV.