1. mars starter Stian Aasen i 100 prosent stilling i Elverum fotball, men han har allerede vært i gang i 50 prosent siden november 2016. Jobben som sportssjef fotball på NTG på Kongsvinger har han sagt opp og slipper nå pendling Elverum-Kongsvinger flere ganger i uka. 

- Jeg gleder meg voldsomt til å starte som assistent-trener i Elverum fotball! Nå har jeg vært litt borte fra toppfotballen noen år, men er nå tilbake for fullt og det er veldig spennende. Jeg har lært mye i alle klubbene jeg har vært og håper å få det ut i praksis nå sammen med de andre i trener-teamet i Elverum fotball, sier Stian Aasen. 

assistent-trener og trenerutvikler

Aasen har en to-delt rolle i klubben, både som assistent-trener for A-laget og trenerutvikler i yngres avdeling. 

- På A-laget skal jeg jobbe i team sammen med hovedtrener Tore Fossum, samtidig har vi et helt team med keepertrener og ledere. Jobben vil bestå blant annet av planlegging av uka, sette opp treningsøkter og jeg skal også jobbe med enkeltspillere inn mot kamper. Mye av jobben vil også være analyse, både videoanalyse og analyse av enkeltspillere på treningsfeltet. Hovedjobben vil være å utvikle enkeltspillere og komplementere de andre i trenerteamet. Det blir beinhard jobbing, men jeg gleder meg voldsomt, smiler Aasen. 

Jobben som trenerutvikler har han allerede vært i gang med i et drøyt år. 

- Jeg håper at flere klubber vil ressurser på en trenerutvikler etter hvert, det tror jeg er framtida. Jeg jobber med trenerne som har lag fra 13-19 år. Vi har lagd en identitet eller et pensum hvis du vil, som tilsvarer hva en 13-åring skal trene på, hva en 14-åring skal trene på osv. Dette er satt i system, og trenerne får utdelt sitt «pensum» for sin aldersgruppe. Alle spillere skal få læring på forholdsvis like premisser. Det blir faste møter i uka med trenerne, slik at trenerne blir enda bedre og det betyr også at spillerne og Elverum fotball blir enda bedre, forklarer Aasen. 

- håper jeg har noe erfaring som kommer til nytte

Stian Aasen overtar rollen som assistent-trener etter Jon Nersveen, som har vært i Elverum fotball i en årrekke. 

- Det Elverum fikk med Jon, var en 100 prosent dedikert kar som virkelig har lagt grunnlaget. Han vil bli savnet, men jeg håper han blir med litt utenom. Det de får med meg, er at jeg får mer tid til å være tilstede rett og slett. Jon hadde jo jobb i tillegg, mens jeg blir her fra tidlig morgen til sent på kveld. Jeg synes selv jeg er god på videoanalyse, utvikling av enkeltspillere og til å sette og følge opp utviklingsmål. I tillegg blir jeg en diskusjonspartner for Tore inn mot kampene. Jeg har nå jobbet som fotballtrener på heltid i snart 8 år og håper jo at jeg har noe erfaring som kommer til nytte! Jeg kommer også til å lære mye, og det gleder jeg meg voldsomt til, sier Stian Aasen - på både inn- og utpust. Engasjert som alltid når det kommer til fotball.