• TOTALVURDERING: Tore Huuse Øwre i Flisa AIL forteller at det ligger en totalvurdering om bruk kontra økonomi i beslutningen.

Tidligere i uka ble det bestemt at begge banene på SolørRadioen Arena skal holdes stengt i vinter, og åpnes igjen 1. mars neste år. 

- Vi fikk en «ekstrem» værsituasjon med mye snø og så mye regn, som gjorde det at ble ei ordentlig hinne med blåis over begge banene. Vi har prøvd å salte, og komme «under» isen - men det har ikke vært mulig å få til. Vi vet også at aktiviteten framover synker, og da å ha ei eller to økter i uka, blir for lite til å kunne forsvare kostnaden det er å ha banene åpne, forteller leder i Flisa AIL, Tore Huuse Øwre. 

- ligger mange arbeidstimer bak

Det er ikke bare kostnaden med salt, men det ligger mange arbeidstimer bak åpne baner også. 

- Ja, salt koster «skjorta» og det er utrolig mange arbeidstimer som ligger bak hele uka også, for å holde banene åpne.  Det går rett og slett på at det ikke er forsvarlig økonomisk å ha åpne baner for oss, sier Huuse Øwre. 

Selv om det ikke har vært mange lag som har brukt banene om vinteren, må de uansett finne andre plasser for sine vintertreninger denne vinteren. 

- Vi bruker det som er av gymsaler, vi bruker Åsneshallen, Kanonhallen og gymsalen på Haslemoen. Vi kommer også til leie treningstid på de arenaene som er vinteråpne med undervarme, sier Huuse Øwre. 

- det blir nok ingen hall på flisa

Elverum fotball er i planleggingsfasen for ny innendørs hall, men det er lite aktuelt for Flisa AIL. 

- Det blir nok ingen hall på Flisa, men kanskje vi kan være med å bidra til at Elverum kan få økonomi i sin hall. Samtidig vet vi at våre venner på Skogen har planer om å bygge en arena under tak, der det også vil legges til rette for fotball. Vi følger spent med på utviklinga der, det vil være det korteste alternativet for oss i Flisa AIL, forteller Huuse Øwre. 

Stengte baner betyr mer kjøring for å komme seg på trening i vinter. 

- Ja, det gjør jo det, men vi er heldige som har Åsneshallen, Kanonhallen, det er heller ikke langt til Kirkenær, Løten eller Elverum. For de lagene som trenger litt større plass enn i en gymsal, så er det gunstig for oss økonomisk å benytte oss av disse fasilitetene faktisk. Vi åpner selvsagt banene tidligere enn 1. mars, hvis været tillater det. Vi hadde en plan om å ha de åpne fram til jul, og ha det vinterstengt i januar og februar, men været ødela den planen, sier Tore Huuse Øwre.