• GA ROS: Åsnes-ordfører Ørjan Bue har selv spilt for Kjellmyra, og vurderte å stille i Kjellmyra-drakt under utdelingen. Han vet hvor mye Steinar har betydd for Kjellmyra IL.
  • TAKKET: Steinar Brandett takket for utmerkelsen, og ble overrakt en statue av Tømmerfløter'n og et diplom.

Hvert år kårer Flisa Rotary én eller flere hverdagshelter, og tirsdag kveld var det Steinar Brandett som fikk tildelt årets utmerkelse. Han fikk tildelt diplom og en statue av Tømmerfløter'n av ordfører Ørjan Bue.

- Prisen som årets hverdagshelt deles ut én gang i året, og til én eller flere personer som fortjener det. Det er gjerne personer som gjør mye på dugnad, og ofte dugnad som ikke vises så godt. I år skal vi dele ut prisen til en som er glad i fotball, sa Inge Roar Kristiansen.

32 år med dugnad

Steinar Brandett har jobbet dugnad for Kjellmyra Idrettslag i 32 år, og har vasket utrolige 19.200 fotballdrakter siden han startet i 1984.

- Det er mange som misunner Kjellmyras A-lag for den innsatsen du gjør. Når fotballspillerne kommer henger draktene nyvasket på rett plass, du bidrar til klipping av plen, oppsetting av cornerflagg og servering av kaffe og kaker til dommere for å nevne noe, sa Kristiansen.

- Ja, jeg prøver så godt jeg kan å bestikke dommerne. Men det har gått dårlig så langt, sa Steinar Brandett, til rungende latter fra salen.

Ikke bare sørger Steinar for servering og oppbacking på hjemmekampene. Han sørger også for at støtteapparatet har med kaffe og nødvendig utstyr på bortkampene til Kjellmyra.

- Mange setter stor pris på jobben du gjør, og det gjør også vi i Flisa Rotary, sa Kristiansen.

Ordføreren stilte seg bak

Åsnes-ordfører Ørjan Bue har spilt på Kjellmyra, og vet godt hvilken solid innsats Steinar legger ned i idrettslaget og for fotballen.

- Det er spesielt som gammel fotballspiller på Kjellmyra å stå her og gi deg denne prisen. Egentlig hadde jeg tenkt å sette på meg Kjellmyra-drakt, men jeg synes jeg måtte ha slips i dag, sa Bue.

Han sammenlignet Steinar med tømmerfløterstatuen som han ble tildelt.

- Dere gjør en helt ulik jobb, men både den gamle Tømmerfløter'n og du har stått på i drittvær og varmt vær. Det er mulig å sammenligne innsatsen dere gjør på mange områder, sa Bue.