Fra før driver HedmarksRadioene AS stasjonene SolørRadioen, SolørRadioen+, ElverumsRadioen, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen. Selskapet eier også 30 prosent av Radio Kongsvinger.

Fra 1. februar utvidet selskapet ytterligere, og HamarRadioen ble en del av kjeden. HedmarksRadioene AS har sitt utspring i Solungen Bygderadio, og eies i dag i helhet av daglig leder Bjørn-Martin Brandett fra Flisa.

- Radio Exact bestemte seg for å avvikle sine sendinger innen utgangen av januar. Vi fikk denne beskjeden i forrige uke, og har samarbeidet tett med kanalen i en årrekke. Når vi fikk snusen i at Hedmarken kunne bli stående uten lokalradio fra 1. februar kunne vi ikke la muligheten gå fra oss. Vi måtte kaste oss rundt, sier Bjørn-Martin Brandett.

Roser myndighetene

Brandett roser Medietilsynet og Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet for ekstremt rask saksbehandling.

- At vi skulle klare å få klar konsesjonspapirene på bare et par-tre virkedager er helt enestående. De fortjener blomster, smiler Brandett.

Den største utgiften i radiodriften er knyttet til vederlagsorganisasjonene TONO og GRAMO. De skal nemlig ha betalt for all musikk som lokalradiostasjonene spiller, og beløpet begynner å bli svært høyt fordi selskapet driver mange stasjoner.

- Samtidig bor det ekstremt mye folk i Stange, Hamar og Ringsaker. Om vi klarer å lage god nok lokalradio er jeg sikker på at vi vil klare å finansiere driften med radioreklame på kort sikt. Det er også mål om å få i gang en egen radiobingo for Hamar på kort sikt, sier Brandett.

Med utvidelsen på Hamar 1. februar betyr det at HedmarksRadioene AS er delaktig i lokalradiodrift i hele Hedmark, og har dekning fra Charlottenberg i sør til Røros i nord, og fra Ljørdalen i øst til Gjøvik i vest.