Etter snart ett år på beina har Nabo’n funnet sin plass i Våler. For å få hjulene til å gå rundt er de avhengige av å ha flere ben å stå på. 

- På dagtid serverer vi mye lunsj, kaker og dagens middag, mens i helgene har vi nattåpen bar og trubadurkvelder som trekker mye folk. I tillegg har vi en del cateringoppdrag, forklarer Jonas Andersen.

Han driver Nabo’n sammen med Julianne Mobekk og Joakim Haug. 

- Vi har kjørt en del kvelder med quiz, som har vist seg å være et populært opplegg. Under Vålerdagene be vi bedt om å fylle scenen under opplegg og da prøvde vi ut quiz, og fikk tilbakemeldinger om at vi burde fortsette med det, sier Julianne Mobekk. 

Vandrepokal deles ut 

Sesongen har pågått gjennom vinteren og fortsetter utover våren, hvor det kjempes om vandrepokal. Premien vil bli overrakt vinnerlaget under Vålerdagene. 

- I tillegg til at vi har flere faste lag dukker det stadig opp nye også. Selv om folk tar det seriøst er det ikke mer høytidelig enn at det er moro, lover hun. 

Nabo’n har nattåpen pub hver fredag og lørdag, og et par ganger i måneden slår man litt ekstra på stortromma og leier inn trubadur.  

- Vi har vanligvis trubadur en til to ganger i måneden. Ved spesielle anledninger trår vi til ekstra. Det gjorde vi blant annet i desember i forbindelse med julebord, forklarer Joakim Haug. 

Merker savnet

Utelivsmulighetene i er ikke mange i Solør og mange reiser til Elverum eller Kongsvinger for å feste på byen. I Våler merker man at folk har savnet et sted å danse. 

- Det virker som det er inn i tiden for folk å få lea på seg og få danse litt. Det er ikke så mange steder hvor man kan få seg en skikkelig swingom. Det er som regel stinn brakke her, sier Jonas Andersen

Spisestedet tilbyr også dagens middag som familiemiddag man kan ta med hjem. Det har blitt et populært tilbud blant familier i tidsklemma.

- Mange har det enormt travelt i hverdagen. Da er det lettvint å hente sunn, god og billig middag her, sier de.