Familien Akselsen fra Odalen skal igjen ut på landeveien, og deres julekonsert skal spilles tre steder i Hedmark. Ett av de er Vermundsjøen samfunnshus. Familien har hatt flere opptredener her tidligere, og Elias Akselsen har et spesielt forhold til Finnskogen hvor han bodde som ung.

- Dette blir en akustisk jul med familien Akselsen. En fin blanding av alle våre utgivelser, og jeg tror det blir en fin opplevelse som folk både kan le og gråte av, sier Veronica Akselsen.

Ikke noe juks

Veronica tror en akustisk julekonsert vil sette folk i en helt spesiell stemning. Her er det ingen effekter eller instrumenter på boks som skal være med.

- Det blir ekte lyd og uttrykk. Av instrumenter nevner jeg banjo, trekkspill, steelgitar og gitar. Det er et veldig fint lite band vi kommer med, og familien synger med særpreget som vi har i våre stemmer og uttrykk, sier Akselsen.

Rause folk i jula

Faren, Elias, er én av landets mest kjente tatere. Han husker særlig juletiden godt fra sin barndom. I juletiden var folk litt rausere og gjestfrie enn ellers.

- Folk blir mer godhjertet og rause i juletida. Det merket nok også taterfolket da de reise på landeveien, men ellers har vi ingen spesielle tradisjoner knyttet til jul eller noen spesielle julelåter, sier Akselsen.

Billetter til konserten tirsdag 13. desember klokka 18.00 kan forhåndskjøpes på deres nettsider, og restbilletter selges i døra.