Språkkafeen er i gang igjen etter en pause i sommer, og oppstarten var 21. august. Det blir språkkafé annenhver tirsdag fra kl. 18.00 utover høsten, og det er i det nye fine biblioteket på rådhuset det skjer. 

Men søndag 10. september skal de ut på tur! Da blir det tur til Åsta Holths diktersti på Svullrya. 

- Det blir felles avreise fra Grue rådhus kl. 12.30 og vi kjører opp til Svullrya og parkerer ved kirka. Fra kirka skal vi gå Åsta Holths diktersti. Vi samler forhåpentligvis mange innvandrere og skal sammen gå den korte stien til hjemmet til Åsta Holth, Leiråker. Der står flyktningehjelpen klare med mat og drikke, og vi skal kose oss og hvile ut etter en liten tur, forteller Kaia Orskaug Svaan, biblioteksjef i Grue.  

språkkafé annenhver tirsdag

Første «språkkafé» var tirsdag denne uka, og nå blir det faste tidspunkter framover igjen.

- Noe av det første vi skal gjøre, er turen på dikterstien til Åsta Holth. Vi skal fortsette annenhver tirsdag utover høsten, og da samler vi fremmedspråklige her på biblioteket, til rett og slett å snakke norsk. Vi har forskjellige temaer, blant annet tur, idrett, brannsikkerhet og så skal vi snakke litt løst og fast rundt kultur og språk, sier Orskaug Svaan.

Oppmøtet var stort på den første «språkkafeen» etter ferien.

- Ja, det var veldig mange her. Vi har veldig mange frivillige som også hjelper til, og noen ganger har det nesten vært flere frivillige enn deltakere. Vi trodde kanskje det kunne bli vanskelig å få med de frivillige, men det har absolutt ikke vært noe problem, forteller biblioteksjefen fornøyd.