• BLIR ENKLERE: Særlig en del eldre gir gaver til Bruktbutikken som er vanskelig å få fraktet uten henger. Derfor kommer gaven godt med.

Sparebanken Hedmark har gitt 46.500 kroner til Åsnes Frivilligsentral slik at de fikk kjøpt seg en skaphenger. Bruktbutikken er en stor del av virksomheten til frivilligsentralen, og inntektene herfra går til drift av sentralen.

- Mange av de som gir gaver til butikken har ikke førerkort eller mulighet til å frakte store ting selv. Helst ser vi at folk klarer å frakte tingene hit selv, men om det kniper bidrar de frivillige til å hente. Derfor ønsket vi oss en skaphenger, sier Geir Toverud ved Åsnes Frivilligsentral.

Hengeren er kjøpt hos Felleskjøpet på Flisa, og dekoreringen er det Otto Posaasen Premier og Profilering som har stått for.

- Vi er kjempefornøyde med resultatet, og glad for at vi nå har en egen henger disponibel. Det letter hverdagen vår veldig, sier Toverud.

Banken vil bidra

Sparebanken Hedmark gir penger til mange gode lokale formål, og søknaden ble sendt inn til fellesbehandlingen i mai. Avdelingsleder på Flisa og Kirkenær, Emil Rundberget, er glad for å kunne bidra til at frivilligsentralen får en lettere hverdag.

- Åsnes Frivilligsentral har gjort en kjempejobb for mange i Åsnes kommune. Vi vet hvor tungt det kan være å drive med frivillig arbeid fordi alt koster penger, og en henger var en fin ting å sponse Åsnes Frivilligsentral med, sier Rundberget.

Selv om hovedtildelingen av midler er gjort for 2016 røper Rundberget at det gjenstår noen lokale midler.

- Vi holder igjen noen kroner hvert år tilfelle det kommer inn noen gode søknader gjennom året, smiler Rundberget.