Gjennom 29 år har høstkonsertene til Åsnes Hornmusikk vært nesten utsolgt hver gang. I fjor ble høstkonserten arrangert i Våler kirke, og her måtte noen snu i døra fordi konserten var utsolgt. Arrangørene turte ikke slippe inn flere.

- Det har vært en utrolig reise gjennom disse 29 årene. Nå planlegger vi 30-årsjubileum neste år, sier Odd Toverud, som ikke vil røpe hvem de har på blokka foreløpig.

For nå er det lørdagens høstkonsert det er fullt fokus på, og spesielt denne gangen er det at Åsnes Hornmusikk selv er stjernene.

- Folk har gitt tilbakemelding om at de vil høre mer fra oss, og mindre fra andre. Derfor har vi ikke med oss noen gjesteartist i år, sier Jon Arne Borg Engø, som er leder i hornmusikken.

- Det blir ikke litt rart uten en stor stjerne?

- Etter så mange år må det jo være vi som er stjernene, smiler Odd Toverud.

Og det har han nok helt rett i. Forhåndssalget av billetter er godt i gang, og trolig blir det et fullsatt Rådhuskinoen Kulturhus som lørdag klokka 16.00 får overvære det korpset har å by på.

- Det blir ganske breispektret. Alt fra klassisk og rock, og til latinamerikanske rytmer. Det er utfordrende for utøverne, og vi håper det underholder de som kommer, sier Toverud.