• SPENT: Henrik Berg Enger er vokalist og låtskriver i bandet, og er spent på hva slags respons de får som ukas artist i NRK P1.

Kanskje er Spelloppmaker i ferd med å gjøre et nasjonalt gjennombrudd. Å bli ukas artist i NRK P1 Hedmark og Oppland er definitivt et bra springbrett på veien, og onsdag klokka 15.00 spiller Spelloppmaker direkte på Innlandsscenen.

- Det er vel ingen av oss i Spelloppmaker som har gjort noe liknende før, og vi er veldig spente nå. Dette er veldig god markedsføring for oss, og vi tror vi er på rett veg, sier Henrik Berg Enger, som er vokalist i bandet.

Prosessen med å komme inn på Innlandsscenen startet allerede før jul, og tanken var å nå ut til et bredere publikum i de to innlandsfylkene.

- NRK P1 har voldsomt mange lyttere i de to fylkene, og dette er veldig positivt for oss. Vi har også vært i kontakt med Norsk på Norsk som sendes nasjonalt, og håper å få innpass der også, sier Berg Enger.

Tar ting som det kommer

Selv har Berg Enger ikke rukket å tenke særlig over om det er et gjennombrudd på gang nå. Det som skjer det skjer.

- Vi tar ting litt som det kommer, og har ikke tenkt særlig på det. Dersom vi får til et gjennombrudd nasjonalt vil det forhåpentligvis bety flere spillejobber, sier Berg Enger.

Samtidig som bandet er i ferd med å røre ved det nasjonale musikkmarkedet jobber de også med ei ny skive. Prosessen med å skrive låter er i gang.

- Når albumet er klart er vanskelig å si, men det tar lang tid før låtene er ferdig innspilt og klare. Akkurat nå er vi inne i en låtskriverfase, sier Berg Enger, som også står for låtskrivingen i bandet.

De tre meste populære låtene til bandet så langt er Vil du væra med, To små danser og Solskinnsland. Under sendingen på NRK Nett-TV skal bandet spille Vil du væra med, Solskinnsland og En sæmmarsdag.

Innlandsscenen ser du onsdag fra klokka 15.00, og sendingen kan du følge direkte via NRK sin Nett-TV.