• MART'NSGLAD: Henrik Berg Enger håper det kommer mange på konsert.

Henrik Berg Enger og resten av gjengen i Spelloppmaker går på storscena utafor Snacksen lørdag kveld under Solørmart'n, og gleder seg til å spille på hjemmebane. Iallfall er det på hjemmebane for tre av de seks guttene, som er solunger. 

- Spelloppmaker er et køntripopband som synger på solung, så vi har jo slik sett mye solungidentitet i oss, sier Berg Enger. 

Han er litt hås i stemmen etter å ha tatt turen til mart'n for å kavere dagen før, men like fullt optimistisk og gleder seg til å gå på scena. 

- Etter å ha vært ute og sett folk i går, blei forventningene større enn jeg trodde opprinnelig. Det virker som om det er mange som kommer, og vi håper jo at det kommer mange. Vår forventning til i kveld er iallfall at vi skal gjøre det bra, levere og at folk skal ha det morro, sier Berg Enger. 

Om Solørmart'n er det bare godord å høste, dette er årets høydepunkt sjøl om det resulterer i dårlig stemme og gjør et innhugg i lommeboka. Berg Enger er født og oppvokst i Solør og ikke ukjent fjes for de som har fulgt bandmiljøet i Solør de siste åra, men han setter like fullt pris på å få lov til å spille på mart'n. 

- Vi er jo solunger, og det er fint å kunne bidra litt tilbake til bygda, smiler han.