To bartendere og en enslig dørvakt visste lite hva som ventet dem da det lørdag ble arrangert Solør-fest og Spelloppmaker-konsert på Krøsset i Oslo.

Til tross for at konserten nesten var utsolgt timer før start klokka 22.00, fantes det nesten ikke en gjest på Krøsset en halvtime før konsertstart. Det var klokka 22.00 det smalt. 

- Krøsset skjønner nok ikke helt hva som traff dem, ler Henrik Berg Enger i Spelloppmaker.

For i god gammel Solør-stil møtte festfolket opp senest mulig, og det gjorde at det ble litt kaotiske tilstander med kø både ved inngang og i bar. Omlag et par hundre solunger møtte opp, og da konserten startet var den utsolgt!

- Det er veldig artig med utsolgt konsert i Oslo. Salget av billetter gikk veldig bra tidlig på dagen, og dette var nok et av mange høydepunkt for oss, sier Berg Enger.

For 21 av gjestene ble det neppe noe høydepunkt. De ble nemlig bortvist fra stedet.

Flere konserter?

På Solør-festen samles solungene som bor i Oslo, og mange tar turen hjemmefra for å delta på festlighetene. Det er første gang arrangementet har inkludert konsert med et Solør-band, og kanskje kan det blir flere slike. For festen var definitivt en suksess.

Nå gleder Spelloppmaker seg til neste lørdag. Da blir det fest på hjemmebane.

- Billettsalget til konserten i Rådhuskinoen med Finnskogen Jakt- og Strengelag og Spelloppmaker begynner å gå unna nå, sier Berg Enger.

Det kan Emir Dogan ved Folkets Steakhouse skrive under på. Han inviterte til biffbuffet, og denne ble utsolgt på rekordtid.

- Vi åpnet for at folk kunne sitte i foajeen også, men nå er også alle de 50 plassene reservert. Så her blir det stinn brakke på lørdag, smiler Dogan.